12. 9. 2014 | Alexandr Stys

Stadion poprvé na domácím ledě. V sobotu přivítá Duklu Jihlava

Hokejisté Stadionu Litoměřice sehrají první domácí utkání, ve kterém hostí soupeře z Vysočiny. Na sever Čech přijede momentálně první celek prvoligové tabulky, který zatím stoprocentně bodoval v obou ligových kolech. Stadion na svém kontě má jednu výhru a jednu porážku, a tak se před domácím publikem bude chtít poprat o cenné body proti silnému soupeři. Utkání se hraje v sobotu 13. září od 17:00 v litoměřické Kalich Areně.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
3. kolem

Porovnání
v 1. - 2. kole
2-0-0-0
celková bilance
1-0-0-1
1.
postavení v tabulce
6.
7:1
skóre
5:4
6
získané body
3
Michal Důras(2+2) - 4 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (1+2) – 3 b.
Vítězslav Bílek (1+2) - 3 b.
Michal Důras - 2
nejlepší střelec
Jaroslav Kalla - 1
Vítězslav Bílek - 1
Jiří Rys - 1
Martin Procházka - 1
Adam Chlapík - 1
Michal Důras – 2
Marek Melenovský - 2
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 2
Vítězslav Bílek - 2
34 trestné minuty 34
Marek Melenovský - 6 TM
Filip Seman - 6 TM
nejtrestanější hráč
Martin Procházka – 12 TM
Ondřej Kacetl – 98 % úspěšnost brankářů Tomáš Král - 96,43 %
Petr Přikryl - 88 %
Ondřej Kacetl – 0,5 průměr inkasovaných branek Tomáš Král - 1
Petr Přikryl - 3
3,5
průměr vstřelených branek
2,5
39,5
průměr střel na branku
25,5
3 góly v přesilovkách 3

Dukla zblízka

Poslední zápasy Jihlavy

  • České Budějovice - Jihlava 1:4
  • Jihlava - Prostějov 3:0

Jihlava patří tradičně jíž k nejsilnějším týmům soutěže. Mužstvo Petra Vlka pravidelně obsazuje přední příčky tabulky a loni hokejistům z Vysočiny patřila pomyslná bronzová příčka. Letos Jihlava bude opět v roli jednoho z favoritů soutěže a po dvou odehraných kolech jí zatím patří první dělená příčka. Dukla si v hned v prvním kole vyšlápla na posilněný Motor a na ledě soupeře dokázala zvítězit rozdílem tří branek 4:1. Ve druhém kole, které Jihlava hrála na domácím ledě si domácí poradili s nováčkem soutěže z Prostějova. Jestřábi z Jihlavy odjeli s porážkou 0:3.

Letní posily v jihlavském týmu

Ke kádru týmu z Vysočiny se připojil čerstvý majitel mistrovského titulu ze Zlína - Marek Melenovský. Jedná se bezesporu o největší posilu Dukly. Melenovský se vrátil na domácí led po dlouhém působení v nejvyšší hokejové soutěži. Na svém kontě zatím má dvě asistence ze dvou utkání.

Další posilnění Jihlava hlásí v brankovišti. Ritticha v brance Dukly nahradil Ondřej Kacetl, talentovaný mladík který se vloni představil v brankovišti hradeckého Mountfieldu. Kacetl bude patřit bezesporu mezi nejlepší brankáře první ligy. V dosavadních dvou zápasech za svá záda pustil pouze jeden gól.

Do obrany se opět vrátil Zdeněk Čáp, který na Vysočině bude působit formou hostování z Hrádce Králové. Dalším talentem v defenzívě Dukly je Petr Šidlík, jihlavský odchovanec a loňský kapitán reprezentačního výběru do dvaceti let. Šidlík se do Česka vrací z kanadské juniorské soutěže.

2. kolo z pohledu obou celků

  • Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 8. Důras (Melenovský), 12. Březina (Štěpánek, Prokš), 56. Seman (Důras, Zadražil)
    Sestava Jihlavy: Kacetl – Zadražil, Šidlík, Schejbal, Podlipnik, Čáp, Štebih, Dundáček – Čachotský, Zeman, Jarůšek – Melenovský, Seman, Důras – Prokš, Štěpánek, Březina – Mikeš, Malec, Kuřítko.
  • Piráti Chomutov – HC Stadion Litoměřice 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 10. Moore (Dušek), 16. Dušek (Hovorka), 34. Kämpf – 11. Rys (Kalla, Bílek).
    Sestava Litoměřic: Přikryl – D. Bílek, Krstev, Plášil, Míka, Mikliš, Šulc, Kolář, Špelda – Rys, Kalla, V. Bílek – Novák, Chlapík, Ondráček – Procházka, Schwamberger, Dvořáček – T. Doležal, Antončík, Švagrovský.