11. 9. 2014 | Martin Pešout

Zbytečně kombinujeme, netěší Tvrzníka

Chomutov - Sportovní manažer litoměřického klubu Daniel Tvrzník je se vstupem týmu do nové sezóny vcelku spokojen, ale přesto cítí určité rozladění ze středeční porážky na ledě Chomutova. Kališníci prohráli 1:3, a tak nenavázali na předchozí úvodní výhru sezóny v Prostějově.

Litoměřice dlouho alespoň výsledkově podávaly v Chomutově solidní výkon, od poloviny zápasu ale poměrně Severočeši opticky ztráceli. Co mohlo být příčinou? „Odehráli jsme těžký zápas v Prostějově, nyní jsme hráli znovu venku. Možná jsme byli unavení, ale na to se nechci vymlouvat. Polovinu zápasu s Chomutovem jsme zvládli, polovinu ne. Dvakrát jsme poslali soupeře do úniků, ze kterých nám dal dva góly. Chomutov vyhrál zaslouženě, ale usnadnili jsme mu to vlastními chybami a nedůrazem v koncovce,“ litoval Tvrzník.

Litoměřice přitom měly šance a gólmana Kopřivu určitě mohly překonat vícekrát než jednou. „Místo toho, abychom stříleli, tak jsme své akce překombinovávali. Chomutov má kvalitní kádr, vyhrál zaslouženě. Z naší strany to ale přesto mohlo být lepší,“ tvrdí sportovní manažer a někdejší hlavní kouč Litoměřic.

Litoměřice, které mají ve svém středu velmi zkušené hráče Angela Krsteva či Jaroslava Kallu, tak mají po dvou kolech tři body na svém kontě v tabulce. „Vstup do sezóny hodnotím pozitivně. Začali jsme dvakrát venku, pak nás doma čeká Jihlava. Prostějov byl nováček, poprvé hrál doma, bylo těžké utkání. Pak nás čekal Chomutov, který sestoupil z extraligy, takže se o jeho kvalitě nemusíme bavit. Los máme na úvod poměrně složitý. Proto jsme potřebovali bodovat. Následně hrajeme už s hratelnějšími soupeři, takže věřím, že už body budeme sbírat a budeme se pohybovat v horní polovině tabulky. Můžeme navázat na minulou úspěšnou sezónu,“ věří Tvrzník.