9. 9. 2014 | Alexandr Stys

Dalším soupeřem Stadion jsou Piráti z Chomutova

Program první ligy pokračuje dalším kolem. Ve středu hokejisté Litoměřic zamíří na led chomutovských Pirátů, kde se pokusí o zisk cenných bodů do ligové tabulky. Po prvním kole mají Kališníci na svém kontě už tři body za výhru nad nováčkem z Prostějova. Chomutov zatím nesehrál žádné utkání, a tak zápas se Stadionem bude ligou premiérou v této sezóně. Utkání se hraje ve středu 10. Září od 17:30.

Piráti plánují návrat mezi elitu

Vzájemné zápasy v letošní přípravě

  • Chomutov - Litoměřice 3:2
  • Litoměřice - Chomutov 3:1

Piráti strávili v Extralize dvě sezóny, kde se jim příliš nedařilo, a na konci letošní sezóny byli odsouzení hrát baráž, ve které se jim nakonec nepodařilo uspět a Severočeši se tak po dvou letech propadli do druhé nejvyšší soutěže. Zde se však Piráti neplánují zdržovat dlouho a jejich cíl je jediný, návrat do nejvyšší soutěže. Po loňské nepodařené sezóně sice mužstvo opustilo několik zkušených hráčů, ale vedení klubu příliš dlouho neváhalo a kádr opět doplnilo o nové a šikovné hokejisty.

Zvučné posily v kádru Pirátů

Mezi nejzvučnější jméno zcela určitě patří brankář Miroslav Kopřiva. Bývalý gólman pražské Slavie, který strávil loňskou sezónu ve Slovanu Bratislava hrající KHL se vrací do Čech. Kopřiva patří k velice kvalitním brankářům a bude jasnou jedničkou v chomutovském brankovišti.

Obranu Pirátů vyztuží duo Jiří Drtina a Martin Rýgl. Jedna se o zkušené zadáky, kteří budou tvořit hlavní obranný pilíř Chomutova po odchodu Aleše Pulpána. Do útoku tým získal Lukáše Květoně z Hradce Králové nebo třeba Marka Hovorku z Karlových Varů. Z pražské Slavie se k mužstvu také připojil Vladimír Růžička ml. .

Vzájemná utkání v letošní přípravě

Litoměřice s Piráty sehrály v letošní přípravě hned dvě utkání. Do sestavy Litoměřic se zapojili také někteří junioři a i přes dobrý výkon nedokázali porazit domácí Piráty. Vítěznou branku vsítil teprve sedmnáctiletý David Kaše, který si zároveň připsal svou premiérovou trefu mezi dospělými.

Odveta na ledě Litoměřic pak přinesla vítězství domácímu celku 3:1. První třetina ještě branku nenabídla, ale v té třetí padly hned tři a všechny do hostující sítě. O góly domácích se postarali postupně Ondráček, Brandejský a Vítězslav Bílek. Piráti v poslední třetině dokázali pouze zkorigovat výsledek trefou Květoně.

Poslední sehrané utkání Pirátů

  • Piráti Chomutov – Fischtown 2:3sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 45. Drtina (Moore), 60. Rutta (Hovorka) - 4. Kopecký, 24. Rinke (Schaludek), rozhodující nájezd Hooton.
    Sestava Piráti Chomutov: Kopřiva - Šulák, Havel, Drtina, Skinner, Koma, Rýgl, Rutta, Scalzo - Růžička, Moore, Sinisalo, Kämpf, Hovorka, Hřebejk, O. Kaše, Dušek, McGregor, D. Kaše, Gajovský, Květoň.