6. 9. 2014 | Miroslav Kejmar

První liga začíná! Litoměřice začínají v Prostějově

Dlouho očekávaný start první ligy je tady. V pondělí 8. 9. 2014 vyjede Stadion Litoměřice k prvnímu soutěžnímu utkání do Prostějova. Kališníci jsou po velmi úspěšné přípravné části dobře naladěni a připraveni na novou sezónu, která začíná již v pondělí. Prostějov nahradil v první lize Beroun, který spadl do druhé ligy. Cíl Stadionu je jasný. Vykročit do soutěže “pravou nohou” a postoupit do vyřazovacích bojů. Utkání začíná v 18:00 a sledovat jej můžete jako obvykle na portálu www.onlajny.com.

Prostějov místo Berouna

Jestřábi předvedli v minulé sezóně výtečně výkony a sklidili plody své práce, což byl postup do první ligy. Nahradili tak Medvědy z Berouna, kteří v baráži o 1. ligu totálně vyhořeli a skočili v barážové tabulce na posledním místě. Prostějovu také velmi pomáhali jejich fanoušci, kteří chodili vždy v hojném počtu na domácí utkání. Na poslední a zároveň rozhodující zápas přišlo do jestřábí arény 4412 diváků, což by byla solidní návštěva na extraligové utkání, natož když se bavíme o baráži o první ligu. Stadion se tedy bude muset vypořádat také s bohatou kulisou, která bude hnát domácí Prostějov kupředu. Toto utkání bude určitě pikantní pro Šimona Antončíka, který právě z Prostějova přišel do Litoměřic.

„Ještě máme hodně co dělat, myslí si trenér Jestřábů Tomáš Sršeň

Jestřábi odehráli během přípravy devět utkání z čehož vyhrál šest. Mají tedy stejnou bilanci jako Litoměřice, ale na rozdíl od Stadionu si vyzkoušeli rychlost extraligového hokeje, když padli s Pardubicemi 5:1. Většinu utkání však sehráli proti prvoligovým celkům, ve kterých trenér Sršeň vidí určité rozdíly oproti druholigovým týmům. „Určitě je to velký rozdíl oproti druhé lize, je to všechno v daleko větší rychlosti, musíme hrát jednodušeji, musí se hrát zodpovědně a stále potřebujeme pracovat”. I když je začátek soutěže za rohem, mají Jestřábi stále co vylepšovat a na čem pracovat.„Budeme se muset zaměřit na přesilovky a na oslabení, to v první řadě, protože jsme to zatím nijak moc netrénovali. A samozřejmě dál pracovat na všem”. To, jestli hráči Prostějova dokáži zjednodušit hru a vypilovat přesilovky se dozvíme v pondělí.

Změny v kádru

Příchod do klubu: René Kabaja (Vsetín), Vladimír Stejskal (České Budějovice), Lubomír Vosátko (Havířov), Robin Malý (Beroun), Juraj Šimboch (Třinec), David Roupec (Třinec), Lubomír Kovařík (Zlín), Zdeněk Kubica, Martin Belay (Mladá Boleslav), Marek Indra (Chomutov), David Skřivánek (Sparta)

Odchod z klubu: Šimon Antončík (Litoměřice), David Šebek, Jiří Polák (oba Přerov), Jakub Kořínek (Jindřichův Hradec), Michal Nedbálek (Vsetín),Juraj Jurík (Skalica), David Jurík (Zlín), Jan Veselý (neznámo)

Sestava Prostějova v minulém utkání

Šimboch – Švaříček, Roupec, Kolibár, Škvor, Malý, Vosátko, Jedlička, Skřivánek – Venkrbec, Luňák, Poulíček, Duba, Kuchta, Medek, Černý, Belay, Coufal, Sršeň, Indra, Kajaba.