1. 9. 2014 | Miroslav Kejmar

Most prověří v generálce Stadion Litoměřice

V úterý 2. září 2014 se HC Stadion Litoměřice představí ve svém posledním přípravném a vyzve Most. Litoměřice v minulém utkání nestačily na Ústí a padly 2:5. Naopak Most si připsal další vítězství proti německému celku Lausitzer Füchse. Utkání startuje v 18:00 a vstup je ZDARMA!

Mostu se zatím daří

Severočeši doposud odehráli sedm utkání a čtyřikrát zvítězili. Hokejisté Mostu si mimo jiné zahráli dvě mezinárodní utkání. S jihokorejským High1 a německým klubem Lausitzer Füchse. Obě utkání dokázal Most zvítězit rozdílem jedné branky. Ne vždy se Mostu povedlo nad svým soupeřem vyzrát a připsal si také dvě porážky. Nestačil na Vervu, které podlehl jednoznačně 5:0 a také prohrál v Kadani. Faktem ovšem je, že stejně jako Stadion má Most více výher než porážek, což je před neúprosně se blížícím začátkem soutěže velmi dobrá zpráva pro psychiku hráčů.

Jan Alinč podepsal roční smlouvu v Mostě

Dlouho avizovaný příchod 2-3 zkušených hráčů začíná týden před ostrým startem 1. ligy nabývat konkrétní obrysy. První zkušenou posilou pro severočechy je střední útočník Jan Alinč (42), který už má podepsanou smlouvu, a bude tak v Mostě v letošní sezóně působit. Lounský rodák je odchovancem sousedního Litvínova. V české nejvyšší soutěži má za sebou včetně play off téměř sedm stovek utkání, ve kterých si připsal více než 500 kanadských bodů. Extraligu si zahrál kromě Litvínova ještě v Karl. Varech a Slavii Praha. Dvě sezóny odehrál ve Skandinávii (finský Ässät Pori a švédské MODO). Něco přes tři sezóny strávil v německé DEL, kde postupně oblékal dres Kölnu, Krefeldu a Duisburgu. Poslední sezónu odehrál celou za Slovan Ústečtí Lvi v 1. lize. Je to bývalý juniorský reprezentant, se seniorskou reprezentací byl na olympijských hrách v Lillehammeru v roce 1994. V roce 1992 prošel draftem NHL, když ho draftoval Pittsburgh Penguins na 163. místě. Do zámoří však nikdy neodešel. V současnosti už Alinč s mužstvem trénuje, měl by se zúčastnit i posledního přípravného utkání v úterý v Litoměřicích.

   

Sestavu Mostu v minulém utkání

Soukup - Hora, Čížek, Kousalík, Charousek, Kasal, Cvrk - Tauš, Divíšek, Nedrda - Zavřel, Smolka, Bojer - Mical, Čmolík, Petruška - Hanzl