27. 7. 2014 | Jan Luňáček

Z loňského kádru moc hráčů nezůstalo, konstatuje trenér Jiří Doležal

Venku panují letní vedra, ale na čerstvé ledové ploše litoměřické Kalich areny se již prohání třicítka hráčů v hokejové výstroji. Také Stadionu začala konečná příprava "A" týmu na ledě. O všem kolem týmu jsme si v chládku zimního stadionu povídali s jedním z trenérů - Jiřím Doležalem.

Hokejisté litoměřického Stadionu již vyjeli na ledovou plochu. Kdy počítáte se zúžením kádru a kolik bude mít hráčů?

Náš tým se zúží již po odchodu hráčů Sparty, kteří jsou tu s námi, ale Sparta začne v Praze svou přípravu. Tým radikálně zúžovat nebudeme,zůstane takový, jaký bude po odchodu sparťanů. Pouze v případě přípravných zápasů, pokud někdo přijede, bude muset být zase někdo ze soupisky na daný zápas vyškrtnut. Ale to bývá v případě přípravných zápasů obvyklé.

Jedná vedení Stadionu ještě s hráči, kteří tu vloni hráli a letos je tu nevidíme?¨Třeba z důvodu dovolené nebo zranění?

Ne. Kádr ještě uzavřený není, ale z loňských hráčů už není pravděpodobné, že by se tu někdo objevil.

Jak bude vypadat příprava na ledě a jak dlouho bude trvat? Na co se zaměříte na začátku tohoto přípravného období?

Je to stále stejné. Na začátku hodně bruslení. Potom práce s hokejkou a pukem. Budou následovat souhry a příprava na styl, který budeme chtít hrát. Také se nám změnila pásma, takže si budeme muset zvyknout i na tuto úpravu pravidel.

Proběhla letní příprava na suchu bez problémů, nebo má někdo z hráčů zdravotní problém?

Samozřejmě k drobným šrámům u hráčů došlo, třeba odřeniny nebo otlaky, ale jinak má teď problém jen Adam Chlapík a Jakub Kolář s ramenem. V tréninku jsou, pouze vynechávají některá cvičení v posilovně. Musím to zaklepat, ale vážnější problémy nemáme.

S letní přípravou byla spokojenost? Nebo se něco nepovedlo podle vašich představ?

Nemůžu říci, že bych byl nespokojený. Letos všechno klapalo bez problémů. Co jsme chtěli udělat, tak jsme udělali. Je to takové nutné zlo, které jsem ani já neměl rád, ale k hokeji to patří a myslím si, že to všichni zvládli.

Dělali jste výkonostní testy?

Testy se dělaly a u všech bylo zlepšení. Někdo ale nestihl vše a je jen na něm, jak se k tomu postaví. Kluci dělají letní přípravu především kvůli sobě.

Jakým způsobem probíhá doplňování týmu novými hráči?

To záleží na tom, kdo nám koho nabízí, kdo se sám nabízí. Máme seznam hráčů, pak si určíme naše priority a dalším aspektem jsou také finance, abychom byli schopni tým finančně pokrýt. To je další kritérium, jestli řekneme ano, nebo ne. Hráče oslovuje Dan Tvrzník a zjišťuje jejich požadavky. Na klubu pak je, jak se rozhodne.

Máte již představu u všech řadách v týmu? Nebo bude ještě snaha kádr doplnit o zkušené hráče?

Brankáře máme vyřešené. Ještě ale není vše definitivní. Určitě budeme chtít ještě hráče jak do obrany, tak do útoku. Ale to je opět otázka financí.

Jaké budou ambice týmu do další sezony?

Je těžké hovořit o ambicích. Tým bude úplně nový, z loňského kádru tady moc hráčů není. Nechceme si zatím stavět vysoké cíle. Také skončil Lev Praha, ze kterého jsme měli nějaké hráče, ti nám budou chybět. Mladí kluci ze Sparty ještě moc za chlapy nehráli, takže to bude také otázka, jak se s tím vypořádají.

Představu o ose týmu máte?

To samozřejmě, to už jsme řešili. Stále je to otevřené, zda se nám podaří sehnat nějaké zkušené hráče.

Máte v plánu udělat na začátku sezony nějakou akci pro fanoušky?

Myslím si, že po uzavření kádru si o tom ve vedení klubu popovídáme a něco připravíme. Určitě se rádi s fanoušky někde setkáme.

Budou se na novou sezonu připravovat nové dresy?

Tak to nevím, to není otázka pro mě.

Děkujeme za rozvohor a ať se v nové sezoně kališníkům daří.