13. 5. 2014 | Klub

I. liga v Litoměřicích zůstává

Výkonný výbor HC Stadion Litoměřice schválil podání přihlášky do I. ligy. Po jednáních se Sportovním holdingem Praha a s partnery hokejového klubu byl zajištěn rozpočet na celou sezónu a diváci se i v letošní sezóně dočkají zápasů druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

Jednání s kluby a partnery rozhodně nebyla jednoduchá a rozhodnutí o pokračování nebylo možné učinit dříve, než se podařilo zajistit finanční krytí účasti v soutěži.

V současnosti se tvoří kádr na novou sezónu. Ten bude oproti minulé sezóně značně pozměněn. Z loňského kádru jsou v přípravě prozatím brankář Petr Přikryl, obránci Jakub Šulc a Radek Míka a útočníci Martin Novák se Zdeňkem Doležalem. Ohledně dalších hráčů budeme informovat ihned po podpisu smlouvy či po jejich uvolnění z kádru HC Sparta Praha.

Podány byly také přihlášky žákovských a mládežnických týmů. Také v letošní sezóně bude v Litoměřicích Liga juniorů, Liga staršího dorostu, Liga mladšího dorostu. V Žákovské lize se představí týmy 5., 6., 7. a 8. třídy, v krajských soutěží budou nastupovat týmy 2., 3. a 4. třídy. Klub tak bude mít obsazeny všechny věkové kategorie. Šéftrenérem mládeže zůstává Martin Tvrzník, realizační týmy mládeže budou v nejbližší době uveřejněny.