6. 4. 2014 | Miroslav Kejmar

Jan Fišera se rozpovídal o velmi vydařené sezóně juniorů

Společně s Martinem Tvrzníkem se podíleli na historickém úspěchu juniorů, když se dostali do nadstavby první ligy a tam nakonec odsadili třetí místo."Cíl byl postoupit do nadstavby a zachránit tuto soutěž", toto naplnili s přehledem a s grácií se prali o extraligovou baráž, do které nakonec postoupilo PZ Kladno. Příští sezónu tak čeká juniory nelehký úkol.

Udělali jste největší úspěch v historii klubu. Považujete tedy tuto sezónu jako úspěšnou?

Cíl byl postoupit do nadstavby a zachránit tuto soutěž. Poté jsme se chtěli poprat i o první místo, což ale nevyšlo. Do Vánoc jsme byli naprosto spokojení, ale po Vánocích jsme zbytečně ztratili pár zápasů.

Najdete něco, za co byste hráče opravdu pochválil hráče a něco, co byste jim vyčinil?

Myslím si, že nikdo sezónu nevypustil. Drtivá většina hráčů tomu dávala vše co by měla, což znamená docházka na trénink, plnění tréninkových povinností apod., za což bych hráče pochválil. Jediné, co bych mohl vytknout našemu týmu, byla nějaká osobní selhání po novém roce, jinak opravdu nic.

Jak jste byli spokojeni s posilami z “A” týmů, jako byli Dominik Müller, Šimon Náprstek a Dominik Málek?

Šimon oproti původní dohodě neodehrál moc zápasů za juniory a hrál hlavně druhou ligu v Řisutech. Vůbec jsme z toho nebyli potěšeni, protože jsme si představovali, že ho využijeme o mnoho více, jelikož na ledě byl hodně znát. Dominik Müller byl před odchodem do Rakouska velikou posilou a u Dominika Málka jsme byli rádi, že nastoupil v mnoho zápasech, i když většinu sezóny strávil v áčku.

Plánujete posilovat tým na příští sezónu?

Musíme vycházet z hráčů, které tady máme. Přijde k nám pár nových hráčů ze staršího dorostu, naopak nějací hráči ročníku 94 nechci říct odejdou, ale nebude tu takový prostor, jelikož budou moc hrát asi jen tři a my jich máme trošku víc. Samozřejmě doufáme, že se nám podaří navázat spolupráci se Spartou nebo s Libercem a mohl k nám někdo formou střídavých startů přijít.

Je nějaký plán co s hráči ročníku 94 a nebo si je všechny necháte?

V tuhle chvíli si je všechny necháme. Uvidíme jestli ČSLH schválí návrh o snížení počtu hráčů na výjimku, kteří budou moc hrát (ze čtyř na tři pozn. red..)

V půlce sezóny jste začali doplňovat tým mladšími hráči.

Ukázali, že v nich něco je a vypadá to, že většina hráčů ze staršího dorostu by mohla dobře doplnit juniorský tým.

Máte v plánu někoho doporučit na letní přípravu s “A” týmem?

Záleží co bude s “A” týmem. Nějaké hráče určitě budeme doporučovat. Myslím si, že se nějací kluci připojí na letní přípravu, ale přesný počet zatím nejsem schopný říct.

Kdy začne letní přípravu juniorům a jak bude vypadat?

Budeme začínat v pondělí 28. dubna, čtyři až pět tréninků týdně. Využijeme různá sportoviště jako je sportovní centrum tady v hale, koupaliště, kopce v okolí apod. Samá oblíbená místa.

Jaký je cíl pro příští sezónu?

To bude vycházet z toho, jak bude soutěž uspořádána. Máme zprávy, že by soutěž juniorů mohla vypadat úplně jinak. Mělo by být play off, “ulehčenější” postup do extraligy, takže jestli bude play off, tak postup této fáze soutěže.