23. 2. 2014 | Miroslav Kejmar

Stadion chce na druhý pokus vybojovat cenný bod

V sobotním zápase přejela Olomouc Litoměřice, když tento duel rozhodla druhá třetina, kterou domácí vyhráli 3:1. Stadion si podle slov hlavního trenéra ani nezasloužil vyhrát. Olomouc byla lepším týmem a na ledě to bylo také znát. Ve druhém zápase se tak Stadion pokusí pozlobit domácí Moru a vybojovat první a velmi cenný bod. Utkání začíná v neděli 23.2. v 17:00.

Litoměřice nezačaly nejlépe

První utkání vyznělo lépe pro Moru. Celé utkání byla Olomouc lepším a aktivnějším týmem, ale velkou porci času se jim nedařilo překonat hostujícího Krále. V první třetině se to povedlo Kucharczykovi, ale Krále zastoupil Hrbas. První branku si až ve druhé třetině připsal Robin Staněk. Olomouc stále tlačila, jenže v cestě stál pozorný Král. Jako druhý, dokázal překonat Krále Matěj Pekr, který “baseballovým” úderem zvýšil náskok Mory. V poslední minutě druhé třetiny využil přesilovou hru Jaroslav Hašek, ale to ještě nebylo vše ve čtyřicáté minutě. Na druhé straně se v tentýž minutě prosadil Jakub Herman. Od třetí třetiny nastoupil do hostující klece Petr Přikryl, který měl splnit účel nového impulzu pro svůj tým, ale bohužel se tak nestalo. Naopak se prosadil Jakub Ostřížek, když tečoval střelu Jaroměřského za záda Přikryla.

Olomouc=velmi nepříjemný soupeř

Litoměřice z dosavadních pěti zápasů dokázaly vyhrát pouze jednou a to hned v prvním zápase, který byl odehrán 21.9. v Litoměřicích. V dalších čtyřech utkáních si Stadion nepřipsal ani bod, ale připsal si záporné skóre 3:18 z pohledu Litoměřic. Toto skóre je velmi výstražné, ale určitě ne směrodatné. V play-off nezáleží na tom, jak jeden či druhý tým hrál v základní části, ale jak hrají teď a jak hrát budou. Vyřazovací boje jsou o soudržnosti a bojovnosti a to znamená, že i ten největší outsider může vyhrát. Pro Litoměřice je toto první play off v první lize, což ale neznamená, že nemají zkušenosti.

Sestava Olomouce v minulém utkání

Vošvrda – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Kindl, Řípa – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal.