23. 2. 2014 | Jan Matúš

Třetí inkasovaná branka hodně ovlivnila celkový vývoj zápasu, mrzelo po utkání Zdeňka Bahenského

O L O M O U C - Kališníci mají za sebou první čtvrtfinálovou bitvu na olomouckém ledě, které však svěřenci Jiřího Doležala nedokázali dotáhnout do vítězného konce, když podlehnuli domácím 1:4. „První utkání se nám bohužel nevydařilo, ale doufám, že série bude ještě dlouhá a my se v ní pokusíme ještě zabojovat,“ neskládá zbraně po prvním prohraném utkání Zdeněk Bahenský.

Litoměřicím se velice vydařil vstup do utkání, když v prvních minutách zápasu měli Kališníci více ze hry, kdy tlačili domácí celek v jeho obranném pásmu, ale bohužel pro svěřence Jiřího Doležala neskončil ani jeden puk za zády Tomáše Vošvrdy v bráně Olomouce.

„Na začátku utkání to bylo hodně vyrovnané. Snažili jsme se hrát ihned od první třetiny, protože jsme věděli, že Olomouc na nás bude chtít vlítnout a v první třetině se nám i celkem dařilo domácí tým hodně trápit,“ těšil povedený vstup do utkání Zdeňka Bahenského.

Mora však od druhé třetiny výrazně přidala na obrátkách a výsledkem domácího tlaku byla hned v prvních minutách druhé třetiny přesilová hra Olomouce, která nakonec vyústila v první vstřelenou branku domácího celku. Hanáci následně dokázali odskočit do dvoubrankového vedení, když čtyři minuty před koncem zvyšoval vedení domácích Pekr.

„Ve druhé třetině jsme bohužel inkasovali dva trochu smolné góly, když Olomouc využila našich chybiček, kterých jsme se bohužel dopustili v obranném pásmu, a to nás zřejmě stálo tento zápas,“ mrzela nepovedená druhá část hráče s číslem 61 na zádech.

Litoměřice však díky využité přesilové hře v poslední minutě druhé třetiny dokázaly ještě snížit, když byl v brankovišti domácích důrazný Hašek. Před třetí třetinou by tak jednogólový rozdíl ještě sliboval zajímavou bitvu, ale to by nesměla přijít situace v posledních sekundách druhé části, kdy se podařilo Olomouci vstřelit třetí gól v utkání, který tým Jiřího Doležala poslal do kolen.

„Třetí inkasovaná branka hodně ovlivnila náš následný výkon ve třetí třetině, protože jsme jí obdrželi pouhých šest vteřin před koncem druhé třetiny. Myslím si, že tento gól i rozhodnul o výsledku dnešního utkání, protože my jsme pak již nebyli schopní nějak zareagovat,“ litoval třetí inkasované branky útočník Litoměřic.

Kališníci si následně ve třetí třetině zahráli i několik přesilových her, ale bohužel se již hostující tým nedokázal dostat do správného tempa a naopak Mora dokázala udeřit ještě jednou, a domácí tak rozhodnuli o tom, že první bod do série si připíše Olomouc, jenž na svém ledě vyhrála 4:1.

„Série snad bude ještě dlouhá a jedním zápasem nic ještě nekončí. Je to pro Olomouc sice malý krůček, ale stále ještě není nic prohraného. Takže koukáme dopředu a sobotní zápas už je zapomenutý a v neděli do utkání vlétneme znovu,“ dodal na závěr Zdeněk Bahenský.