4. 2. 2014 | Miroslav Kejmar

Do Litoměřic zavítá Kadaň

Na litoměřickém ledě se ve středu představí Kadaň, která v posledních zápasech podává celkem dobré výkony. Obrala o body týmy z vyšších pater tabulky a zároveň tím pomohla i Stadionu. Kadaň stále živí naděje na vyřazovací boje, pouze ale v teoretické rovině. Naopak Litoměřice usilují o pátou příčku, kterou v minulém kole přenechaly Horácké Slávii. Litoměřickým se v letošní sezóně proti Kadani daří, jelikož si připsali tři výhry, z toho dvě za plný počet bodů. Utkání začíná 5.2 v 18:00.

Stadionu se na Kadaň daří

V posledním utkání začali lépe Litoměřičtí a to díky přesilovkám, které jim Kadaň darovala. Po minutě a půl se Stadionu naskytla dvojnásobná výhoda, kterou nevyužil, ale další přesilovou hru proměnil Jakub Suja, který dorazil kotouč za Kostúrova záda. Následně přišla dvojnásobná výhoda také pro domácí. Trvala jen patnáct sekund a domácí jí nevyužili. Následovalo vyloučení na domácí straně a při hře čtyři na čtyři se prosadil Vít Budínský. Úvod do druhé třetiny vyšel lépe Kadani, nejprve se ve velké příležitosti ocitl Mainer, ale Sedláčka zastoupila branková konstrukce a o minutu později se z prostoru mezi kruhy prosadil Charousek. Stadion čekal na chyby v obraně domácích a v polovině zápasu se dočkal. Miloslav Čermák v úniku dva na nikoho zvyšoval na 3:1. Ke konci zápasu začaly pracovat emoce a byly k vidění dvě potyčky. Šest minut před konce třetí třetiny se domácí dotáhli na rozdíl jediné branky, když skóroval Chloubova. Kadaň odvolala brankáře, jenže úspěch to přineslo pouze Stadionu, který po brance Jaroslava Haška zvítězil 4:2.

Litoměřice poprvé v play off první ligy

>HC Stadion Litoměřice si poprvé zahraje ve vyřazovacích bojích. Když v sezóně 2010/2011 vstoupil do první ligy, bylo v soutěži celkem šestnáct týmů a Stadion skončil na nepostupovém místě. Postupem času se Litoměřice zlepšovaly, ale stále to na postup nestačilo. V sezóně 2011/2012 jim postup utekl o jediný bod a o rok později o šest. V letošní sezóně si zajistily postup už pět kol před koncem základní části. Cíl tak splnily, ale přeci jenom se chtějí dostat co nejdál to půjde a úkol to není vůbec jednoduchý. I když si zajistily postup, tak to neznamená, že není o co hrát. Stále je v sázce lepší postavení v tabulce a tím “lehčí” soupeř. Na páté místo, na které by se chtěly dostat, ztrácejí pouhý bod, ale hned je za nimi je další nepříjemný soupeř Havířov, který ztrácí body tři.

Sestava Kadaně v posledním ligovém utkání

Strmeň – Pavlas, Opalek, Kopáč, Prošek, Mazanec, Szakal, Trefný, Bartejs – Jíra, Gajovský, Ton – Kaše, Kämpf, Hromas – Hammerbauer, Hanták, Chrpa – Hlava, L.Novák, Janák