2. 2. 2014 | Miroslav Kejmar

Litoměřičtí hokejisté vyrazí na dlouhou cestu do Šumperka

Šumperk se nachází na desáté příčce, ale stále pomýšlí na play off. V posledních třech utkáních si připsal dva cenné skalpy Třebíče a Havířova, kteří bojují se Stadionem a konečnou páté místo. Naopak Litoměřice mají za sebou velmi těžkou sérii utkání a zároveň proher, kterou ukončil v sobotu výhrou na nájezdy proti Třebíči a vrátil se na pátou pozici. Jak Šumperk tak i Litoměřice potřebují bodovat v každém utkání, ale každý z jiného důvodu. Utkání startuje v pondělí 3.2 v 18:00.

Ze tří dosavadních utkání si Litoměřice připsali pět bodů

Kališníci si z prvních dvou utkání připsali pouze dva body, jelikož prohráli v samostatných nájezdech a v prodloužení. Vše ale napravili v posledním domácím utkání, když rozstříleli Šumperk 5:0. Vše začal Martin Koudelka, který po krásné přihrávce Miloslava Čermáka uklidil kotouč do prázdné branky. Další branku si po půl hodině hry připsal Adam Chlapík. V přečíslení dva proti jediném obránci se pokoušel přihrát na Tomáše Rubeše, ale přihrávku si srazil padají obránce do vlastní branky. S přibývajícím časem se hra přiostřila a rozhodčí měli o práci postaráno. Z toho také pramenila třetí branka, kterou si připsal v přesilové hře pět na tři Miloslav Čermák, jenž dorazil Míkovu střelu za záda brankáře Štůraly. Další zápis do listiny střelců si připsal Zdeněk Doležel, který tečoval střelu Švagrovského mezi betony hostujícího brankáře. Touto brankou vyhnal Štůralu z klece a vystřídal jej Vajner. Ten se ale nestihl ani rozehřát a musel čelit trestnému střílení, ke kterému se rozjel Miloslav Čermák. Při zakončení zvolil bekhendový blafák a překoval Vajnera. Připsal si tak druhou branku v utkání a upravil výsledek na konečných 5:0.

Tomáš Štůrala - jasná jednička

Tomáš Štůralaodchytal třicet osm z celkových šestačtyřiceti zápasů a moc prostoru svým náhradníkům nedal. Jeho úspěšnost zásahů 91,12% patří k průměru ligy a 3,11 obdržených branek na zápas není úplně oslnivé číslo, ale vůbec ne špatné. Libor Kašík odchytal pouze tři zápasy a teď už chytá za Zlín. Vratislav Vajner si připsal pouze o dva starty více a momentálně kryje záda Štůralovy. První v kanadském bodování Šumperku není útočník, ale překvapivě obránce. Tomáš Sedlák s čtyřiatřiceti body vede kanadské bodování celé ligy mezi obránci s náskokem pěti bodů před Milanem Tomanem.

Sestava Šumperku v minulém utkání:

Štůrala – Holík, Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewise, Starý – Haas, Plášek, Semorád – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Langr, Cink – Skoumal, Půhoný, Červenka