21. 1. 2014 | Miroslav Kejmar

Do Litoměřic přijede první tým tabulky

Stadion přivítá Mladou Boleslav, která neohroženě vládne první lize. Oba týmy si v posledním kole poradily se svými soupeři. Mladá Boleslav zdolala Kadaň 3:0 a domácí Litoměřice pokořily v derby Ústecké Lvy. Litoměřice jedou na vítězné vlně a jsou připraveny poprat se o nějaký ten bodík. Utkání se hraje ve středu 22. ledna od 18:00.

Stadionu se proti Bruslařům moc nedaří

Litoměřickým se proti tomuto soupeři opravdu nedaří. Během všech dosavadních zápasů s Bruslařským klubem vstřelil Stadion všeho všudy pouze jeden jediný gól a to hned při prvním zápase. V posledním zápase ve Škoenergo aréně byly Litoměřice důstojným soupeřem. Kališníci začali velmi dobře a byli lepším týmem. Bohužel neproměnili své šance a pustili tak svého rivala do vedení. První branku mladoboleslavského týmu si připsal na konci první třetiny Němeček. Poté už se ukázaly veliké kvality prvního celku tabulky. Bruslaři si vytvářeli více šancí, ale nedokázali je proměnit, Stadion byl však nadále vyrovnaným soupeřem. Po vyhození Kubici si kotouč našel Klimenta, který své sólo zakončil střelou pod horní tyčku. Následně Litoměřice tak trochu rezignovaly a pomalu, ale jistě otěže zápasu začali přebírat domácí. Jedním z hlavních důvodů, proč skóre nenarůstalo, byl výtečný brankář Sedláček, který likvidoval jeden projektil za druhým. Potřetí se za záda Sedláčka dostal kotouč z hole Výborného. Hosté se stále pokoušeli zvrátit výsledek, ale bez úspěchu. Tento stav nezměnil ani Koudelka, který promrhal trestné střílení. Tečku za celým zápasem udělal Musil, který proskočil mezi obránci a po zemi překoval Sedláčka.

Bruslaři suverénně vedou tabulku

Mladá Boleslav je něco jako Sparta v Tipsport extralize. Vede rozdílem třídy. Nejbližším pronásledovatelem je Olomouc, která ale ztrácí patnáct bodů. Bruslaři našli velmi málo týmů, které by byly schopné připravit je o body. Všeho všudy přišli pouze o devatenáct bodů z celkových 123 možných. Z každého zápasu si tak průměrně odvezou 2,53 bodu. Zároveň David Výborný, Jan Klimenta, Michal Broš a Tomáš Nouza táhnou svůj tým a jsou v elitní pětce kanadského bodování ligy.

Sestava Mladé Boleslavi v posledním utkání.

Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Protivný, Meland, Bohunický – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Kubica – Lenc, Musil, Starý