14. 1. 2014 | Alexandr Stys

Základní část finišuje poslední čtvrtinou zápasů, Litoměřice naposledy proti Mostu

Stadion ve středu vstoupí do závěrečné čtvrtiny základní části první hokejové ligy. Pouze třináct utkání zbývá, než začnou vyřazovací boje playoff. Na ledové ploše Kalich Areny se představí poslední celek tabulky z Mostu, který ovšem po novém roce zahájil boj o udržení v soutěži. Litoměřice svého soupeře letos již dvakrát porazila, obě výhry však byly venku a v domácím prostředí Kališníci Mostu podlehli. Utkání se hraje ve středu 15. ledna od 18:00.

Mostu se v Kalich Areně daří

Ač jíž v minulých ročnících, či letos, Most v Kalich Areně hraje lépe než na domácím kluzišti. Poslední tři zápasy základní části s Litoměřicemi Most vždy zvládl lépe než domácí mužstvo. V zatím jediném letošním utkání to nebylo jinak. Litoměřice nezahájily utkání s Mostem dobře a jako první inkasovaly z hole Smolky. Poté se domácím povedl ukázkový obrat, když Švagrovský a Matai dokázali využit dvojnásobnou přesilovou hru. Mostu se podařilo po přestávce srovnat, Zavřelova střela skončila překvapivě za zády Přikryla. Do vedení dostal hosty Slavíček, který dorazil do odkryté branky vyraženou střelu. O výhře Mostu definitivně rozhodl gólem z přesilové hry Juraj Majdan, který prostřelil Sedláčka od modré čáry.

Litoměřice v obou venkovních utkáních proti Mostu dokázaly bodovat naplno. Hned v prvním utkání základní části si litoměřičtí hokejisté připsali výhru když svému soupeři nadělili sedm branek. Prvním litoměřickým střelcem sezóny byl Martin Procházka, který otevřel skóre v Mostě. Dvakrát se poté trefili Tomáš Doležal a Miloslav Čermák a druhou branku v utkání si připsal i Procházka. Tři dvougóloví střelci smetli domácí tým bez jakýchkoliv problémů.

Zatím poslední utkání mezi oběma celky skončilo výhrou Stadionu 4:1. Most se sice v utkání dostal do rychlého vedení zásluhou Marka, ale nejlepší litoměřický střelec Miloslav Čermák za dvě minuty otočil dvěma brankami vývoj utkání ve prospěch Kališníků. Po jednom zásahu přidali Procházka a Humphries a o vítězi duelu bylo rozhodnuto.

Most beznadějně poslední, baráži se Severočeši nejspíš nevyhnou

Mezi vánočními svátky tým převzal nový trenér. Leo Gudase nahradil litvínovský Radek Mrázek, který doposud působil jako hlavní trenér juniorského týmu Chemiků. Pod jeho vedením Most první utkání prohrál na domácím ledě proti Rebelům z Havlíčkova Brodu 0:2. Další utkání však Mostečtí zvládli a překvapivě dokázali zvítězit na ledě Horácké Slavie z Třebíče 4:2. Hlavním cílem nového lodivoda mosteckého družstva je jednoznačně záchrana v druhé nejvyšší soutěži. Most se s 31 body beznadějně krčí na samém dnu tabulky a na předposlední Motor ztrácí 9 bodů.

Bodování mužstva vede s 22 kanadskými body duo Pavel Písařík a Pavel Smolka. Písařík na svém kontě má 13 vstřelených gólů a 9 nahrávek. Smolka vsítil o branku méně, ale má o jednu asistenci navíc. V Litoměřicích se do branky Mostu nejspíš postaví Lukáš Horák. Ve 20 zápasech si letos drží úspěšnost 92% zákroků a průměr přes 3 inkasované branky za zápas.

Sestava Mostu v minulém ligovém kole:

Horák – Pavelka, Chaloupka, Čížek, Hora, Kasal, Havelka – Tauš (C), Smolka, Bojer – Zavřel, Vlček, Písařík – Nedrda (A), Slavíček, Sedláček – Palaščák, Szabo, Kafan.