7. 1. 2014 | Alexandr Stys

Stadion čeká utkání v Jihlavě

Po výhře nad berounskými Medvědy čeká na litoměřický celek soupeř z Vysočiny. Dukla Jihlava momentálně třetí tým tabulky na svém ledě přivítá Kališníky. Stadion s Duklou letos sehrál dvě vzájemná utkání a pokaždé se musel smířit s prohrou. Jihlava patří mezi nejsilnější týmy 1. ligy a na Severočechy nečeká lehká cesta za body. Utkání se hraje ve středu 8. Ledna od 18:00.

Dukla v obou vzájemných zápasech ukázala zkušenosti

První utkání hrané na Vysočině dopadlo ve prospěch domácího celku 3:1. Dukla vstoupila do utkání aktivně, svojí převahu však nedokázala zúročit brankově. Do vedení se paradoxně dostal Stadion, rychlý brejk využil Lukáš Cingel. Domácí obdržená branka nabudila a David Březina přetavil svůj první gól ve vyrovnání. V závěrečném dějství poté rozhodl o vítězství Dukly Radek Hubáček a do prázdné branky už jen pečetil výhru Filip Seman.

Utkání v Kalich Areně bylo chudé na branky a po základní hrací době dokázalo každé z mužstev vstřelit pouze po jedné brance. Šance se tvořily na obou stranách a brankáři neměli o práci nouzi. První gól padl až těsně před koncem druhé třetiny a byli to hosté, kteří se dostali do vedení zásluhou Veleckého. Litoměřice dlouho obléhaly soupeře, až se jim podařilo srovnat stav utkání. Přesně k pravé tyči se trefil Miloslav Čermák. V prodloužení hrála Dukla přesilovou hru, kterou využil po dvou minutách svým druhým gólem v zápase Michal Velecký.

Od poloviny listopadu pouze dvě prohry

Síla jihlavského týmu se projevuje na postavení mužstva v tabulce. Dukla od poloviny listopadu vyhrála dvanáct utkání a pouze dvakrát prohrála. Naposledy svěřenci trenéra Petra Vlka překvapivě prohráli na ledě slabé Kadaně 3:1. Hosté sice vstoupili do utkání výborně a po pěti minutách hry vedli zásluhou Důrase, ale v polovině utkání přišlo vyrovnání z hole Chrpy a ve 47. minutě Račuk s Tonem dokonali vítězství Kadaně.

Nepříjemná zpráva pro jihlavské přišla nedávno. Svou hráčskou kariéru ukončil Viktor Ujčík, jihlavský odchovanec po operaci kolene se jíž nevrátí na ledovou plochu a Dukla přišla o velice zkušeného a platného hráče. Nicméně v kádru Jihlavy najdeme mnoho skvělých hráčů a mimo jiné i nejproduktivnějšího hráče druhé nejvyšší hokejové soutěže Tomáše Čachotského.

Jihlavský útočník vévodí bodování celé 1. ligy s 58 kanadskými body. Celkem sedmnáctkrát se trefil do sítě soupeře a navíc přidal jednačtyřicet přesných přihrávek. Pro litoměřickou obranu je to jednoznačně největší hrozba. Nejlepším střelcem Dukly je Adam Zeman s 23 zásahy a 9 asistencemi. Důvěru v brankovišti nejspíš dostane David Rittich, který na svém kontě má již 27 startů s 93% úspěšnosti zákroků a průměrem 2 inkasované branky na zápas. Záda mu kryje Lukáš Sáblík (91%, 2.4), který odchytal minulé utkání v Kadani.

Sestava Dukly v minulém ligovém kole:

Sáblík – Zadražil, Mocek, J. Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb – R.Hubáček, Vysloužil, Haluza – Zeman, Kuřítko, Mikeš – Seman, Velecký, Čachotský – Malec, Důras.