20. 12. 2013 | Alexandr Stys

Poslední zápas v tomto roce na ledě trápící se Kadaně

První liga před vánočními svátky finišuje 35. kolem. Stadion v něm zajíždí na led předposlední Kadaně, která za posledních jedenáct utkání nepoznala chuť z výhry a svátky bude muset přečkat na dně tabulky. Stadion díky výhře v minulém kole zůstal na páté příčce a bude chtít stejné umístění udržet i po posledním zápase v Kadani. Zápas mezi dvěma severočeskými celky je na programu v sobotu 21. prosince od 17:30.

Obě vzájemná utkání v letošní sezóně nabídla hodně branek

V prvním utkání, které se hrálo v Kalich Areně padlo celkem 11 gólů. Kadaň šla rychlé do vedení a ve čtvrté minutě hry domácí již vedli o dvě branky. Stadionu se podařilo ihned odpovědět rychlými trefami Švagrovského a Haška. Domácí se poté odtrhli opět na rozdíl dvou branek, ale i tentokrát dokázaly Litoměřice odpovědět. Dvě minuty před koncem vedla Kadaň díky hattricku Chlouby 5:4, ale utkání do prodloužení poslal svojí druhou trefou v zápase Čermák. V prodloužení branka nepadla a v samostatných nájezdech o výhře Litoměřic rozhodli svými góly Cingel a Jánský.

Zápas v Kadani byl také v režii Stadionu, který si připsal druhou výhru proti Sportovnímu klubu. Litoměřice vstoupily do utkání dobře, a jíž od druhé minuty vedly brankou Budínského. Tentýž hráč navýšil vedení Stadionu v 15. minutě přesně mířenou střelou do pravého růžku branky. Dobrý nástup se podařil domácím i ve druhé třetiny, kdy Novák nikým nehlídaný prostřelil Hanuljaka z kruhu. Kadaň dokázala snížit brankami Mazance a Hantáka, ale domácí ve druhé třetině přidali další dvě branky. V poslední dvacetiminutovce se prosadili pouze hosté, jednu zásah si připsal Charousek. To však bylo ze strany Sportovního klubu vše a Litoměřice si tak připsaly vítězství 5:3.

11 utkání, žádná výhra a 3 získané body. Kadaň se krčí na chvostu tabulky

Situace v severočeském klubu je momentálně velmi obtížná. Sportovní klub již jedenáct utkání v řadě nevyhrál a připsal si pouhé tři body za tři prohry v samostatných nájezdech. V minulém zápase proti Havířovu vedl Kadaň nový hlavní trenér Miroslav Buchal. Na ledě Azetu však Severočeši neuspěli a nedokázali vstřelit domácím ani jednu branku. Z Havířova Kadaň odjela s porážkou 0:3 a smolnou šňůru proher se bude snažit přerušit proti Stadionu v sobotu.

Obrana Litoměřic si musí především dát pozor na duo Charousek – Chloba. Oba kadaňští střelci si v této sezóně připsali jíž přes deset vstřelených branek a představují jedinou hrozbu Sportovního klubu. Jiří Charousek na svém kontě má 25 kanadských bodů za 13 branek a 12 nahrávek. Roman Chlouba s 21 body (11G+10A) je na druhém místě bodování.

Není zcela známo, kdo nastoupí do brankoviště Kadaně proti Stadionu. Nejvíce startů v kadaňské brance si zatím připsal Jan Strmeň, v 16 utkáních si udržel 92% úspěšnost zákroků a přes 3 inkasované branky na zápas. O zápas méně odchytal chomutovský Matúš Kostúr, ten si však připsal o něco lepší statistiky (94%, 2,31).

Sestava Kadaně v minulém ligovém kole:

)

Strmeň – Opalek, Bartejs, Szakál "C", Prošek, Stehlík, Trefný, Mazanec – Novák J., Novák L., Chrpa – Račuk, Hanták, Hammerbauer – Gajovský, Chlouba, Mainer – Ton, Charousek "A", Jíra "A".