17. 12. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice vyzvou Draky na domácím ledě

Program první hokejové ligy pokračuje středečním kolem, ve kterém Stadion Litoměřice přivítá na domácím ledě Draky ze vzdáleného Šumperku. Po pondělní prohře v Třebíči musí Litoměřic bodovat, aby si udržely pátou příčku. Draci v minulém kole naopak zvítězili proti Kadani a vrátili se zpět na osmé místo v tabulce. Utkání mezi Litoměřicemi a Šumperkem se odehraje ve středu 18. prosince od 18:00 v litoměřické Kalich Areně.

Soupeř, na kterého Stadion příliš neumí

Šumperk sice okupuje spodní část tabulky, ale v zápasech proti Stadionu vždy umí Severočechy potrápit a sebrat jim body. V letošní sezóně dokázali Draci nad Litoměřicemi dvakrát vyhrát. Pokaždé to bylo až po základní hrací době. Dramatickou podívanou nabídl souboj domácích Litoměřic s Šumperkem v prvním vzájemném utkání sezóny. Draky držel skvělými zákroky brankář Štůrala a diváci dlouho čekali na gól. V polovině zápasu otevřel skóre domácí Adam Chlapík, ke kterému se přidali Čermák s obráncem Hrbasem. Za hosty se trefil nejprve Staněk a po něm dvakrát Kucsera, jehož trefy dovedly utkání až do prodloužení. To o vítězi nerozhodlo a na řadu přišla penaltová loterie. V ní byli šťastnější Šumperští, vítězný nájezd si připsal Hulva.

Ve druhém utkání Stadion s Draky opět prohrál a opět až po základní hrací době. Tentokrát však zápas nedošel až k samostatným nájezdům, ale skončil již ve 3. minutě prodloužení. Domácí vstoupili do utkání lepé, když Sedlák využil přesilovou hru. Stadion vyrovnal v polovině zápasu. Evan využil chybnou rozehrávku Draků a střelou nad lapačku překonal Štůralu. Vítěznou branku si připsal Tomáš Sedlák, který únik tři na jednoho zakončil střelou nad lapačku litoměřického brankáře Krále. Litoměřice si tak opět proti Šumperku připsaly pouze bod.

Plašek, Moskal nebo Staněk – Draci nemají výrazného tahouna

Co se produktivity týče, nemá Šumperk žádného výrazného tahouna, který by si připsal přes 10 branek. Naopak body mezi sebe Draci dělej rovnoměrně. Za zmínku určitě stojí ofenzivní síla u obránců Aleše Holíka a Tomáše Sedláka, kteří na svém kontě mají rovný počet kanadských bodů co jejich spoluhráči v útočných řadách. Sedlák navíc s 21 body vede produktivitu obránců v celé lize a Holík se 7 zásahy je nejlepším střelcem.

Mezi útočníky vyčnívá Patrik Moskal s 23 body za 8 branek a 15 nahrávek a za ním s 21 body je zkušený Drak Karel Plašek, který je zároveň s 10 góly nejlepším střelcem mužstva. Sejný počet bodů má také již zmíněný Sedlák a Aleš Staněk (8G+13A). Do branky proti Stadionu se nejspíš postaví opět Tomáš Štůrala. Šumperský brankář se letos představil již ve 28 zápasech s úspěšnosti zákroků 91% a průměrem přes 3 obdržené branky na utkání.

Sestava Draků v minulém ligovém kole:

Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese - Haas, Plášek, Půhoný - Staněk, Moskal, Žálčík - Brunec, Skoumal, Červenka - Langr, Kucsera, Cink - Chomič.