15. 12. 2013 | Alexandr Stys

Pondělní kolo na ledě Horácké Slavie Třebíč

Opět tu máme netradiční pondělní hrací kolo, ve kterém Stadion Litoměřice čeká cesta do Třebíče. Horácká Slavie se nyní nachází na sedmé příčce s tříbodovou ztrátou na Litoměřice a pro domácí to tak bude šance bodově dohnat Severočechy. Vzájemná bilance obou týmu v základní části je zatím vyrovnána. Obě mužstva navíc teď dvě utkání v řadě neprohrála. Dokáže-li Stadion udržet pátou příčku se dozvíme zanedlouho. Utkání se hraje v pondělí 16. prosince od 17:30.

Litoměřice vs. Třebíč – prozatím vždy výhra domácích

V letošní sezóně zatím platilo, že v utkání Litoměřic s Třebíčí vždy vyhrál domácí tým. První vzájemné utkání se hrálo v MANN + HUMMEL ARENĚ. Stadionu se zápas příliš nepovedl a střelecky se mužstvo trápilo. Brankář hostů navíc poprvé v sezoně udržel čisté konto, zároveň to pro Třebíč byla první výhra za tři body před domácím publikem. Dvougólovým střelcem domácích se stal Tomáš Vondráček, třetí trefu si připsal Jan Křivohlávek, Třebíčští tak zvítězili nad Stadionem 3:0.

Ve druhém utkání, které se hrálo v Kalich Areně začaly Litoměřice aktivně a v úvodu utkání se dostaly ihned do vedení zásluhou Formana. Na rozdíl dvou branek poté zvyšoval v přesilové hře Chabada a třetí zásah do Falterovy branky přidal střelou od modré čáry Šulc. Horácká Slavia ke konci třetiny snížila na 3:1 po přesné střele Čuříka, ale proměněné trestní střílení Čermáka vrátilo domácím tříbrankové vedení. Hosté nastoupili do třetí třetiny s chutí a dokázali ještě snížit stav utkání. Po odvolání Faltera se však Švagrovský trefil do prázdné branky a stanovil tak konečné vítězství Litoměřic 5:2.

Horácká Slavia vyhlíží vyšší příčky

Prozatímní sedmé místo patří Bílým hvězdám. S dvoubodovou ztrátou na šestý Havířov a tříbodovou na Litoměřice. Mezi těmito třemi týmy právě probíhá souboj o lepší umístění. Pondělní kolo navíc svedlo k duelu právě Stadion a Horáckou Slavii. Pokud Severočeši zvítězí, navýší svůj náskok, v případě výhry domácích se boj o pátou příčku více přiostří.

Třebíč stejně jako Litoměřice poslední dvě kola vyhrála. Na domácím ledě nejprve vypráskala šumperské Draky výsledkem 7:1 a poté si připsala i výhru 4:2 na ledě Kadaně. Největší zásluhu na výhře proti Drakům měl Marek Laš, který v utkání zaznamenal dvě branky a dvě nahrávky. Na severu Čech v Kadani pak Třebíč předvedla domácím, jak rychlé v hokeji padají branky. Během necelé půldruhé minuty dokázaly Bílé hvězdy domácím nasázet tři branky, čímž poslaly domácí tým do kolen.

Na vrcholu kanadského bodování jsou dva útočníci třebíčské sestavy. Tomáš Vondráček nasbíral 22 bodů za 14 gólů a 8 asistencí. V roli nejlepšího nahrávače působí Lukáš Nahodil, který nasbíral 17 asistencí a přidal 5 branek. V roli brankářské jedničky působí Martin Falter, který do branky naskočil ve 28 zápasech. S průměrem 2,3 inkasované branky na utkání a 93% úspěšnosti zákroků.

Sestava Horácké Slavie v minulém hracím kole:

Falter – Dietz, Bilčík, Dlapa, Dujsík, Peroutka, Přibyl – Laš, Kaut, Vondráček – Křivohlávek, Mikeska, Čuřík – Wasserbauer, Raška, Mrázek – Čech, Kadela.