1. 12. 2013 | Michal Sabó

Kalich Arenu čeká třetí ústecké derby

Litoměřice se mohou těšit na letošní třetí derby proti Ústí nad Labem. Stadion i Slovan půjdou do utkání na rozdíl od minulých sezón v opačných rolích. Přijďte se přesvědčit, zda se Litoměřicím podaří pokořit svého soupeře v pondělí v 18:00 do ochozů Kalich Areny. Pokud se nedostanete na stadion, bude pro vás jako obvykle připraven podrobný online přenos.

Kališníci bodují!

Družina trenérů Doležala a Tvrzníka napodobuje bodovou sérii svého partnerského klubu Sparta Praha. Pražané bodovali čtrnáctkrát v řadě, Litoměřičtí zatím bodovali desetkrát po sobě. V posledním kole se jim podařilo přehrát Most. Lépe sice začali hráči Mostu, ovšem Koudelka s Chabadou připravili v deváté minutě dvacátý gól v sezóně pro Miloslava Čermáka. Tato branka odstartovala vítězný obrat a vedla ke konečné výhře 4:1. Čermák se díky dalšímu zásahu v 11. minutě dostal na vedoucí příčku mezi prvoligovými střelci. Vítězně se po třech zápasech vrátil do branky Vojtěch Sedláček a alespoň v roli náhradníka se již objevil Petr Přikryl.

Slovan se odpoutal od posledního místa!

Po změně na trenérském postu se Ústečtí dočkali dvou cenných výher, které jim pomohly z poslední příčky, o kterou se dělili s Mostem. Body nejprve získali svěřenci trenéra Skrbka v Třebíči. Mohl za to zejména povedený vstup do utkání. Daniel Boháč otevřel skóre již po čtyřech minutách hry a o dvě minuty později jej napodobil Alinč. Gólem do šatny upravil Havlíček a Slovan již výsledek 3:0 ubránil navzdory ohromné střelecké převaze Horácké Slavie 45:16. V minulém kole pak Lvi znovu přehráli svého soupeře 3:0. Doma na rozdíl od utkání v Třebíči rozhodoval závěr zápasu. Trefy Kloze a Vávry z 51. minuty rozhodly o dalším tříbodovém zisku a druhé nejúspěšnější sérii letošního ročníku. Více bodů za sebou Severočeši zaznamenali pouze na jeho startu, kdy si připsali tři výhry a devět bodů v řadě.

V letošních derby vedou Lvi!

Litoměřice mohou být rády za lepší umístění v tabulce, ve vzájemných zápasech však na soupeře z krajské metropole ztrácí. Kališníci Lvům podlehli nejprve na domácím ledě 5:6 po samostatných nájezdech a poté také v odvetě 3:4. Motivace před třetím derby je tedy jasná. Oplatit rivalovi těsné prohry a poprvé jej letos pokořit. Zda se jim to podaří můžete sledovat přímo v ochozech litoměřické Kalich Areny nebo u tradičního online přenosu.