26. 11. 2013 | Alexandr Stys

Stadion jede do Benátek

Středeční kolo odehraje Stadion Litoměřice na ledě Benátek nad Jizerou, momentálně jedenáctého týmu tabulky. První letošní utkání hrané v Kalich Areně Litoměřice překvapivě prohrály 1:4 a teď je řada na odvetu, která pro Kališníky nebude vůbec snadná. Benátky vyhrály poslední utkání a proti Stadionu budou chtít svojí výherní šňůru navýšit. Zápas se hraje ve středu 27. listopadu od 17:30.

Outsider v Litoměřicích uspěl a odvezl si tři body

Páté Litoměřice hostily na domácím ledě poslední Benátky nad Jizerou. Diváci v ochozech Kalich Areny čekali na gól až do závěru první dvacetiminutovky. Prosadil se hostující Vitásek, který zužitkoval tlak Středočechů. Ve druhé části vedení Benátek ještě narostlo. Nejprve se trefil Jonák a dalším gólem do šatny zvýšil na tříbrankový rozdíl Krejčík. Recept na skvěle chytajícího brankáře Benátek Trenčana našel až dvě minuty před koncem Novák, to však nebylo v utkání vše. Na konečných 4:1 pro Středočechy zvýšil technickým gólem do prázdné branky Bárta. Favorit tak padl, outsider od řeky Jizery vybojoval všechny tři body.

Litoměřice si drží bodovou šňůru již 8 utkání

Stadion dokázal bodovat v posledním utkání s Jihlavou a vylepšil si svou bodovou bilanci o další bod do tabulky. S tříbodovou rezervou si drží pátou pozici před dotírající Třebíčí. Benátky zvítězily ve čtyřech z posledních šesti utkání a konečně se odlepily od prvoligového dna. Momentálně týmu Filipa Pešana patří už jedenáctá pozice. Na záda jim ovšem dýchá Motor a Ústečtí Lvi.

Poslední utkání Benátky sehrály na ledě Kadaně odkud si odvezly tři body za výhru 4:3. Domácí svého soupeře zaskočili dvěma slepenými góly v 10. a 11. minutě, ale na branky Jíry a Chlouby dokázal odpovědět Bárta jedním zásahem do konce první třetiny. Po přestávce Kadaň přidala třetí branku a zdálo se, že o vítězi již je rozhodnuto. Benátky ovšem zásluhou Plodka a Krejčíka dokázaly srovnat na 3:3 a vítězný gól svého týmu zařídil v 48. minutě Skořepa.

Nejlepším a zároveň nejproduktivnějším hráčem týmu je Jan Plodek. Ve dvaadvaceti utkáních posbíral 14 kanadských bodů za 9 branek a 5 asistencí. Po šesti gólech vstřelili Skořepa a Bárta. Od začátku sezóny v brankovišti Benátek nastoupili již šest různých brankářů. Naposledy proti Kadani se do branky Modro-bílých Marek Schwarz. Nejlepších statistiky však zatím dosáhl Jan Lukáš, který začátek sezóny začal v Litoměřicích. Za Benátky Lukáš odchytal již šest utkání, ve kterých si připsal 94,4% úspěšnost zákroků a průměr lehce přes 2 inkasované branky na utkání.

Sestava Benátek v minulém utkání proti Kadani:

Schwarz (Stejskal) – Niko, Havlín, Pyrochta, Kajínek, Kolmann, Pabiška, Beránek – Kica, Plodek, Bárta – Klimt, Skořepa,Skalický – Dušek, Krejčík, Špaček – Bittner, Jonák, Maďar – Vařecha