24. 11. 2013 | Alexandr Stys

Tomáš Král: „Byl to vyrovnaný zápas, pro Duklu nakonec šťastnější"

Odchytal již několik těžkých zápasů v litoměřickém dresu a včera si připsal 29 zákroků proti jihlavské Dukle. Po zápase byl vyhlášen po zásluze nejlepším hráčem domácího týmu. Řeč je o mladém brankáři Tomáši Královi, který má již v jednadvaceti letech za sebou zahraniční angažmá. Po utkání nám krátce zhodnotil průběh zápasu.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Byl to velmi vyrovnaný zápas, bohužel pro Duklu nakonec šťastnější. V prodloužení hrála čtyřminutovou přesilovou hru, která nakonec rozhodla o její výhře.

Viděl jsi přesně, jak došlo ke střetu mezi Koudelkou a Haluzou, po kterém byl domácí hráč vyloučen?

Viděl jsem jen, že některý z hráčů velmi důrazně napadá naše beky, že do nich dvakrát najel a pak jen to, že rozhodčí zapískal a vyloučil našeho hráče.

Co říkáš na šťastný gól, který Jihlava vstřelila?

Už před zápasem jsme si říkali, že si na to musíme dávat pozor. Dukla tahle vhazování hraje výborně, kdy vystaví hráče na střelu. Bohužel v téhle situace se nám to zrovna nepodařilo, ta střela prošla skrz hráče někam pod moji ruku. Myslel jsem, že kotouč držím, ale ten nakonec propadl až do brány.

Do branky Litoměřic ses postavil již poněkolikáté. Byl dnešní zápas pro tebe nejtěžší?

Nejnáročnější zápas, který jsem odchytal, byl určitě v Šumperku. Byli jsme tam hodně pod tlakem, domácí měli hodně střel a mnoho šancí. Dnešní soupeř byl z vyšších pater tabulky, takže to bylo trošku jiné utkání, které jsme ale určitě neodehráli špatně. Sice s bodem můžeme být asi spokojení, ale v průběhu zápasu to vypadalo tak, že bychom mohli i zvítězit.

Dnes byly i takové fáze zápasu, kdy jsi moc zákroků neměl. Nakonec sis jich ale připsal 29.

Takové okamžiky tam byly, když to porovnám se zápasem v Šumperku, tak tam jsem byl pořád ve střehu. Dnes ten zápas byl vyrovnanější, trošku se to přelévalo ze strany na stranu, o čemž svědčí i poměr střel.

Vrátil ses do Čech po zahraničním působení. Co říkáš na angažmá v Litoměřicích?

Hrál jsem druhou nejvyšší soutěž ve Finsku, ale se Spartou jsem poslední dva roky absolvoval letní přípravu. Tamější prostředí znám dobře a oni zase dobře znají mě, takže když se vyskytla příležitost jít do prvního týmu Sparty, tak jsem se rozhodl, že to stojí za zvážení a že taková šance se nemusí opakovat. Těšil jsem se sem a samozřejmě jsem věděl předem, že bych mohl jít chytat do Litoměřic. Na to jsem se těšil také, protože je dobré být v zápasovém tempu. Jsem rád, že tady můžu být.

Byl jsi tady už někdy předtím?

Myslím si, že ne. Pokud jsme tady nehráli ještě někdy v žácích, tak určitě ne. Hodně mě překvapil Stadion, který je moc hezký.

Jak Tě vzali mezi sebe starší spoluhráči?

Znám tady dost kluků ze Sparty, někteří tady hrají stále a někteří sem dojíždějí stejně jako já. Myslím si, že tady je hodně dobrá parta. Vzali mě mezi sebe bez problémů.