10. 11. 2013 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

David Švagrovský: Věřím, že se tým nastartoval

David Švagrovský, vysoký útočník s číslem 11 na drezu domácího týmu, přišel do Litoměřic před touto sezonou z Hradce Králové jako posila útočných řad. Jako jednomu z mála bývalých hradeckých lvů se mu podařilo nastoupit za extraligový tým v utkání proti pražské Slavii. Po zranění se dostává do formy a v zápase proti Třebíči korunoval vítězství domácích kališníků brankou do prázdné svatyně hostů.

Davide, jak bys zhodnotil dnešní utkání proti soupeři z Třebíče?

Určitě pozitivně, protože jsme vyhráli před domácími diváky, což je skvělé.

Nyní se tým veze na vítězné vlně. Bude to pokračovat?

Doufejme, že ano. Myslím si, že je to na dobré cestě. Věřím, že jsme se po té sérii, kdy se nám moc nedařilo, opět nastartovali a půjde to tím směrem, kterým chceme.

Nyní vás čekají soupeři, kteří jsou v tabulce v těsné blízkosti. Budou se sbírat body?

Víte, jak to je. To bývají nejtěžší zápasy. Ale body potřebujeme, protože hrajeme se soupeři kolem nás, a to se vlastně hraje o šest bodů do tabulky.

Jak jsi v Litoměřicích spokojený?

Hraje se mi tu dobře. Ale byl jsem po zranění a dlouho jsem se nemohl dostat do tempa. Pomalu si zvykám na zápasový rytmus a doufám, že můj výkon půjde nahoru a že to bude jenom lepší.

Co k tvé dnešní brance v poslední minutě?

Nevím, co k tomu říci. Bylo to do prázdné branky. Na druhou stranu to byl gól, který definitivně rozhodl o vítězství. Každá branka se počítá a já jsem za ni rád.

Dnešní utkání nebylo moc tvrdé, hrálo se ve slušném tempu. Vyhovuje ti takový soupeř?

Ano. Dnešní utkání i předchozí s Budějovicemi bylo podobné. Rozhodčí do zápasu moc nezasahovali a hra se nekouskovala. To nám vyhovuje.

Proti jakému soupeři se ti hraje hůře?

Nemám moc rád týmy ze spoda tabulky, které nechtějí hrát hokej, ale jen betonují a čekají, co bude hrát soupeř. Pak je hokej takové trápení. Lepší je, když se hraje nahoru dolů. Samozřejmě, když se vede 3:0 po první třetině, jako tomu bylo dneska, tak to se hraje dobře. Všechno se daří a funguje tak, jak má.

Co bylo tím impulzem, že se začalo opět vyhrávat?

Přišlo trochu štěstí, vrátil se Martin Chabada, který vnesl lepší náladu do kabiny. Přišel taky Martin Koudelka z Boleslavi a další kluci z extraligy. Trochu do toho zasáhli trenéři a tým se semknul. Myslím si, že je to na správné cestě a že půjdeme tím směrem, kterým by to mělo jít.