5. 11. 2013 | Alexandr Stys

Stadion se střetne s Rebely v Havlíčkově Brodě

Cesta daleka čeká na hokejisty Stadionu Litoměřice. Ve středu se představí na ledě Rebelů z Havlíčkova Brodu. Minulé vzájemné utkání skončilo ve prospěch Severočechů, kteří v Kalich Areně svému soupeři nadělili šest branek. Rebelové tentokrát hrají doma a budou chtít Stadionu porážku oplatit. Utkání se hraje ve středu 6. listopadu od 17:00.

V prvním vzájemném utkání padlo osm branek

První letošní střetnutí obou celku nabídlo šesté kolo programu první ligy. Litoměřice vstoupily do utkání s Rebely velice dobře a již ve 4. minutě slavily první branku. Dolejše překonal Krstev a zařídil domácím rychlé vedení. Svůj náskok Stadion navýšil ke konci první třetiny. Nejprve se prosadil před brankou Rebelů Čermák a po něm i Tomáš Doležal. Za hosty snížil Maliník, ale poté přidali další branky Švagrovský a Krstev a domácí již vedli čtyřbrankovým rozdílem. Na začátku poslední dvacetiminutovky Rebelové opět udeřili, individuální akci předvedl Havel. Poslední gól v utkání si však připsal litoměřický Chlapík a domácí nakonec vyhráli vysoko 6:2.

V dresu Rebelů se objeví Zohorna

Kališníci po šňůře šesti proher v řadě si v minulém domácím zápase připsali konečně vítězství. V těžkém utkání zdolali českobudějovický Motor o dvě branky výsledkem 4:2. Do sestavy Litoměřic se vrátil Martin Chabada, který se ihned uvedl gólovou nahrávkou pro Miloslava Čermáka. Gólově se uvedla i další posila Kališníku Laursi Bajaruns.

Vzhledem k reprezentační pauze se v zápase proti Litoměřicím představí v dresu Rebelů Hynek Zohorna, odchovanec havlíčkobrodského klubu momentálně působí v brněnské Kometě a k Rebelům má vyřízení střídavé starty.

Rebelové momentálně obývají 4. příčku v tabulce se čtyřbodovou ztrátou na třetí Jihlavu. Oproti Litoměřicím tým trenéra Mičky se vezl do minulého kola na pětizápasové vítězné vlně. Postupně Rebelové zdolali Olomouc, Budějovice, Havířov, Třebíč a Šumperk. V minulém kole však jejich vítězné putování skončilo na ledě Kadaně, která v domácím prostředí přehrála Havlíčkův Brod 2:0.

Nejlepším střelcem týmu je s 9 zásahy Lukáš Havel, nejvíce kanadských bodů má na svém kontě David Dvořáček. V šestnácti utkáních nasbíral 12 bodů za čtyři branky a osm nahrávek. Brankářskou jedničkou Rebelů je Daniel Dolejš. Doposud se představil ve 13 utkáních s úspěšnosti zákroků 92%. Záda mu kryjí Ondřej Kacetl (95%) a Petr Opršál (94%).

Sestava Rebelů v poslední utkání proti Kadani:

Kacetl – Drtina, Kolafa, Vágner, Novotný, Korim, Semrád, Zítka – Berger, Polodna, L. Havel – Milfait, Endál, Říha – Maliník, Stach, O. Stehlík – Rybalkin, Charvát, Chlubna.