31. 10. 2013 | Klub

Měsíční výměna: Budínský do Litoměřic, Smetana do Ústí

Vedení HC Stadion Litoměřice a HC Slovan Ústečtí Lvi se dohodlo na hráčské výměně. Ondřej Smetana odehraje listopad v Ústí nad Labem, do Litoměřic míří útočník Slovanu Vít Budínský.

Vedení obou klubů tak řeší aktuální nedostatek hráčů na daných postech. V Ústí nad Labem je zraněno několik obránců, naopak Stadion trpí nedostatkem útočníků. K Martinu Procházkovi a Zdeňku Doležalovi se přidal také Tomáš Rubeš, který by neměl být kvůli zranění ramene k dispozici v příštích třech týdnech, nejistý je i zdravotní stav Adama Chlapíka, který se zranil při zápase v Olomouci. Dominik Simon byl nominován do reprezentační "dvacítky" a o působení Martina Chabady ještě není rozhodnuto. David Švagrovský byl povolán do HK Mountfield Hradec Králové, nicméně za Litoměřice bude dál nastupovat v mistrovských zápasech.

Pětadvacetiltý útočník Vít Budínský je odchovancem ústeckého hokeje, odkud se přesunul do Karlových Varů, kde také nakoukl do extraligy. V minulé sezóně působil v Hradci Králové a ve 47 zápasech si připsal 25 bodů (11 + 14). Letošní sezónu začal v Ústí nad Labem a v dosavadních 17 utkáních získal 5 bodů (3+2).