15. 10. 2013 | Alexandr Stys

Jihlavská Dukla dalším soupeřem Stadionu

Po sobotním domácím utkání čeká na litoměřické hokejisty cesta do Jihlavy. Ve středu zde sehraji těžké utkání se zdejší Duklou. Jihlava je momentálně na třetím místě a ztrácí čtyři body na vedoucí Mladou Boleslav. Litoměřice po minulé domácí výhře se posunuly na šesté místo. Na Vysočině nečeká na Kališníky lehký zápas, ale o body určitě zabojují. Utkání se hraje 16. října od 17:30.

Jihlava každý rok patří mezi nejúspěšnější celky prvoligové soutěže. Klub s bohatou historii a zkušeným kádrem, rok co rok nechybí ve vyřazovacích bojích a letos tomu nejspíš nebude jinak. Momentálně se družstvo vedeno trenérem Petrem Vlkem na třetí příčce v tabulce. Na lídra z Mladé Boleslavi Dukla ztrácí čtyři body. Bilance v jedenácti utkáních je osm výher a pouhé tři porážky.

Jihlava prozatím podlehla pouze Bruslařskému klubu z Mladé Boleslavi (0:4), Motoru z Českých Budějovic (0:1) a Rebelům z Havlíčkova Brodu (1:2). Jinak si Dukla počínala velice suverénně, týmům z Šumperku a Třebíče dokonce nastřílela po osmi gólech.

Kanadskému bodování vévodí Tomáš Čachotský. V jedenácti zápasech již stihl nasbírat 18 bodů za pět branek a třináct nahrávek. Zkušený útočník Dukly patří k největším pilířům jihlavské ofenzívy, a jíž několik sezón patří mezi nejlepší útočníky druhé nejvyšší soutěže. Adam Zeman s 9 brankami je nejlepším střelcem týmu. K přesným zásahům stihl přidat ještě 4 asistence.

Před základní části Jihlava bojovalo o to, aby v týmu mohl hrát Viktor Ujčík. Místní ikona se na Vysočinu přesunula z Vítkovic. Naneštěstí pro velmi zkušeného hráče a bývalého reprezentanta se mistrovská sezóna zastavila jíž po dvou zápasech. Poté Ujčík musel na operaci s kolenem a do plného zápřahu by se měl dostat v polovině listopadu. Ve dvou utkáních si i tak stihl připsat jednu branku a dvě asistence.

V brankovišti Jihlavy se zatím představili dva brankáři. David Rittich, odchytal osm utkání s úspěšnosti kolem 90% a jeho kolega Lukáš Sáblík má na svém kontě zatím pouhé dva starty ovšem s výbornou úspěšnosti 95%.

Sestava Dukly v minulém utkání proti Kadani:

Sáblík – Dobrovolný J., Štebih, Mocek, Podlipnik, Kotvan, Kaláb, Zadražil – Čachotský, Zeman, Prokš, Důras, Hubáček, Seman, Velecký, Kadlec, Malec, Kuřítko, Jaroš