14. 10. 2013 | Michal Sabó

Zlepšili jsme se a bylo to dobré, řekl k duelu s Kobrou Martin Michajlov

Poslední hrací víkend, tedy zápasy sedmého a osmého kola ligy juniorů odehráli Litoměřičtí s totožnými výsledky. Klatovy i Kobru porazili 6:3. V obou duelech stál v brance Martin Michajlov a právě tento brankář, který v úvodu sezóny udržel čisté konto až do jedenácté minuty třetího zápasu, hodnotil nejen právě skončený souboj s Kobrou Praha, ale i celý dosavadní průběh soutěže.

Je za vámi další utkání. Zvítězili jste 6:3 nad Kobrou. Jak bys to utkání hodnotil?

V úvodu zápasu jsem se trochu bál, že to nezvládneme, protože nám to na začátku utkání nejde podle představ. Nakonec jsme se ale zlepšili a bylo to dobré.

Po úspěšném vstupu do sezóny jste vlastně v každém dalším zápase favority. Jak tuto roli zvládáte?

Všichni s tím máme občas problémy. Někdy si myslíme, že bude snadné soupeře porazit. Zatím se nám ale daří díky tomu, že nás trenéři na zápas dobře vyhecují.

Předsezónní cíl byl postup do nadstavby, jste v polovině cesty a zatím jste druzí. Očekával jsi něco podobného?

Loni jsme také začli dobře, ale potom přišla špatná vlna a obával jsem se, abychom letos po těch dvou povedených zápasech znovu nepřestali hrát svou hru. Abychom opět nebyli někde na konci tabulky. Zatím můžeme litovat jen prohry v Ústí.

Poslední dvě utkání jste vyhráli shodně 6:3. V obou soupeř korigoval skóre až v závěru poměrně zbytečnou brankou. Co bys k tomu řekl?

V prvním zápase to byla vyloženě moje chyba. Útočník soupeře byl skoro na brankové čáře a já jsem čekal nahrávku. Nechal jsem mu místo u pravé tyče a on toho využil. Trefil mě do žeber a odrazilo se to do branky. Ve druhém utkání jsem ten puk mohl myslím lépe vyrazit hokejkou do strany. Hráč ale střílel mezi kruhy po ledě k tyči, já jsem to vykopl špičkou betonu přímo na hráče, který dorážel do odkryté branky.