4. 10. 2013 | Alexandr Stys

Stadion čeká utkání v Kadani

Sobotní kolo první hokejové ligy odehrají hokejisté Stadionu Litoměřice na ledě Sportovního klubu z Kadaně. Soupeř nepatří k žádným silným mužstvům, ale dokáže na svém ledě dlouho trápit i favority. Litoměřičtí po dvou prohrách v řadě budou chtít dovézt domů tři body a udržet se v horní části tabulky. Utkání se hraje v sobotu 5. října od 17:30 na Zimním stadionu v Kadani.

Vzájemné duely v přípravě

Litoměřice sehrály s Kadani v přípravě dvě utkání, jedno v Kalich Areně a jedno venku. V obou případech se radoval z výhry domácí tým. V Litoměřicích Stadion zahájil zápas vyhranou první třetinou, kdy se mu podařilo vstřelit i branku v oslabení. Kadaň poté snížila, ale to bylo z její strany na dlouho chvíli všechno. Dále v zápase úřadovali jen domácí a svému soupeři nasázeli další čtyři branky. Hosté jen dokázali v závěru snížit na konečných 6:2.

Ve druhém utkání se Kališníci představili v roli hostujícího mužstva. Kadaň šla do vedení po trefě Jakuba Nováka, který z dorážky překonal Přikryla. Ve druhé třetině během tří minut padly tři branky. Nejdříve srovnával Brzobohatý, ale Charousek ihned vrátil domácím vedení. Na 2:2 vyrovnával Jánský a zdálo se, že Stadion se opět dostal do utkání. Poté však Kadaň dvěma brankami strhla vedení na svojí stranu, a ani branka Čermáka v závěru utkání nezměnila nic na porážce Litoměřic 4:3.

Celkově Sportovní klub z Kadaně v přípravě sehrál 11 přípravných utkání. Z nichž šestkrát vyhrál, jednou remizoval a čtyřikrát z ledu odešel poražen.

Start do základní části

Kadaň vstoupila do mistrovské části sezóny překvapivou výhrou na ledě Ústeckých Lvů 3:2. Poté si však svěřenci trenéra Karla Soudka připsali čtyři porážky po sobě. Postupně Severočechy zdolala Olomouc, Mladá Boleslav, České Budějovice i Rebelové z Havlíčkova Brodu. Poté přišla výhra v domácím prostředí, kdy Kadaň zdolala Horáckou Slavii Třebíč 4:3 po prodloužení.

Zatím poslední utkání hráli Severočeši na ledě vzdáleného Havířova. První třetinu kadaňští prohráli, ale v té druhé dokázali díky brankám Jíry a Mainera otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Hubený rozdíl jedné branky vydržel až do závěrečné sirény a Kadaň si odvezla tři body za výhru 2:1.

Nejproduktivnějším hráčem Severočechů je Jiří Charousek, který má na svém kontě zatím 8 kanadských bodů za tři branky a pět nahrávek. Na paty mu šlape se sedmi body Roman Chlouba (5G + 2A) a šestibodový Petr Jíra (4G + 2A). V brankovišti se kadaňští mohou opřít o dvojici brankářů Milan Řehoř (91% úspěšnost zákroků) a Jan Strměň (92%).

Sestava Kadaně v minulém ligovém kole proti AZ Havířov:

Strmeň – Havel, Szakal – Mazanec, Rutta – Stehlík, Kopáč – Pelc – Ton, Charousek, Mainer – Hromas, Chlouba, Jíra – Novák J., Novák L., Hammerbauer – Tejnor, Hanták