24. 9. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice jedou na jih Čech. Ve středu nastoupí proti Budějovicím

První letošní utkání proti nováčkovi první ligy čeká na hokejisty Stadionu Litoměřice. Motor sice své úvodní utkání sezóny prohrál, ale následné tři výhry Jihočechy poslaly vzhůru tabulkou na momentální pátou příčku. Premiérový duel proti Českým Budějovicím je na programu ve středu 25. září od 17:30 v Budvar Areně.

Špatný začátek, lepší pokračování

Jihočeské město České Budějovice přišlo o nejvyšší hokejovou soutěž. To je zpráva, která nepotěšila ani jednoho hokejového fanouška ve městě. Budějovice byly nahrazeny v Extralize Královskými Lvy z Hradce Králové a na Jihočechy zbyla druhá nejvyšší soutěž. Nově vzniklý kádr Motoru se však dál rychlé dohromady a 20. srpna odehrál první přípravné utkání před více než 5 tisíci fanoušky proti kladenským Rytířům. Budějovice sice Kladnu podlehly 2:5, ale pro místní to byl zvláštní den. Den, kdy začal nový počátek místního hokeje.

Motor v pěti přípravných utkáních před základní části si připsal pouze jednu jedinou výhru. Po prohrách s Kladnem (2:5) a Sokolem Krasnojarsk (1:5) si Jihočeši připsali premiérovou výhru proti Eispiraten Crimmitschau (3:1). Motor se trápil i s favoritem prvoligové soutěže Mladou Boleslavi, které podlehl 1:5.

Příliš důvodu k radosti neměly České Budějovice ani po prvním mistrovském utkání. Na jih Čech přijeli Rebelové z Havlíčková Brodu, kteří před zraky 5814 diváků uštědřili místním porážku 0:3. Po první bezbrankové třetině se Rebelové vrhli do útoku a během tří minut si zajistili pohodlné vedení 2:0, které pak v 46. minutě navýšil Maliník na konečných 3:0 pro Havlíčkův Brod.

První venkovní utkání však Motor zvládl. Na ledě Horácké Slavie dokázali Jihočeši zvítězit těsně 2:1. Vítěznou branku vstřelil Roman Vaniš a Budějovice si tak připsali první vítězné body do prvoligové tabulky. Od výhry nad Třebíči se Motor herně zvedl a v dalších dvou utkáních proti Šumperku a Kadani dokázal znovu zvítězit. V domácím utkání proti Drakům si dokonce Dominik Halmoši připsal čisté konto při výhře Budějovic 4:0.

V minulém kole Budějovice zajížděly na led Kadaně. Utkání se vyvíjelo lépe pro hosty, kdy Motor po brankách Moravce a třetiny již vedl 2:0. Domácí se však rvali o výsledek a podařilo se jim dvakrát srovnat, nejprve na 2:2 a poté i na 3:3. Poslední a rozhodující branky však dávali Jihočeši. České Budějovice nakonec dokázaly v Kadani zvítězit 5:3.

Zkušený Kotalík a skvělé chytající Halmoši

Budějovický tým pod vedením kapitána Aleše Kotalíka se prozatím veze na třízápasové vítězné vlně. Sám Kotalík si zatím ve čtyřech zápasech připsal 3 body za branku a dvě asistence. Po třech bodech mají i Ferebauer (2G+1A), Novák (1G+2A) a Moravec (1G+2A). Mezi silné články Motoru patří bezesporu i brankář Dominik Halmoši, který si zatím drží úspěšnost zákroků lehce pod 95% a průměrem 1,75 obdržené branky na zápas.

Sestava Českých Budějovic z minulého hracího kola:

Halmoši – Novák, Moravec – Posmyk, Vráblík – Chmelíř, Kříž – Prokop – Kotalík, Skuhravý, Třetina – Ferebauer, Melka, Bárta – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Mavrojanidis, Vaniš, Turek.


ZDE TEXT .
—  JMÉNO ČLOVĚKA