22. 9. 2013 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Petr Přikryl: Musím náš tým pochválit

Brankář kališníků Petr Přikryl byl ústřední postavou v souboji proti Kohoutům z Olomouce. V náročném a vyrovnaném utkání svůj tým několikrát podržel a znovu dokázal, že je zkušenou oporou. Během závěrečné třetiny tohoto zápasu ale došlo ke zranění a Petr utkání nedohrál. Svou další šanci dostal Vojtěch Sedláček a i on obstál na výbornou.

Petře, jak bys zhodnotil dnešní těžké utkání?

Dnešní výsledek je super. Kluci parádně bojovali a vítězství jsme si zasloužili. Jsem moc rád, že to dneska takhle dopadlo, protože Olomouc je těžký soupeř a pro nás je tohle vítězství hodně cenné.

Po první třetině byl stav 2:0 pro domácí. Mysleli jste, že je už rozhodnuto?

Ne, vůbec ne! Hráli jsme třetinu po třetině. Já musím opravdu znovu náš tým pochválit. Co předvedl proti Ústí, v Mostě nebo dnes. Jdeme do utkání třetinu po třetině a konečný výsledek se pak dostaví. Dnes jsme si byli vědomi, že Olomouc má silné mužstvo, ale podařilo se nám vstřelit dvě vedoucí branky a to nás uklidnilo. Olomouc sice vyrovnala, ale kluci to nevzdali, bojovali dál a došli jsme si pro vítězství.

Zápas v Mladé Boleslavi byl tedy zapomenut?

Doufám, protože nezměníte věci, které byly, ale můžete ovlivnit věci, které budou. Z toho zápasu jsme se poučili a já doufám, že jsme ho hodili za hlavu a hrajeme dál.

Po té první třetině a pak za stavu 4:2 se dalo předpokládat, že domácí zvítězí...

Ale hokej se hraje šedesát minut a za dvě minuty mohou padnout i tři nebo čtyři branky. Máme v obranných řadách zkušené hráče, ale i dnes se nám stalo, že jsme dostali branku na tři ku čtyřem, a to po rychlé přihrávce zpoza branky. Jejich hráč dorážel skoro do prázdné branky a stalo se to během okamžiku. Chtěl bych ale pochválit Vojtu Sedláčka, který šel po mém zranění do branky na posledních sedm minut, což není vůbec jednoduché. Ale Vojta to zvládl na výbornou.

Jak došlo k tvému zranění?

Při mele před brankou hráč Olomouce dorážel prakticky do prázdné branky a já tam ještě stačil strčit ruku. Trefil mě hokejkou do prstu a odnesl to prsteníček. Rána dost krvácí v okolí nehtu.

Takže to vypadá na zdravotní přestávku?

To zatím nevím. Po utkání pojedu do nemocnice a uvidíme.

Děkujeme za rozhovor a budeme držet palce, ať vše dopadne dobře.