20. 9. 2013 | Alexandr Stys

Kohouti budou dalším soupeřem Litoměřic

V dalším kole 1. hokejové ligy čeká na Stadion další těžký soupeř. Do Litoměřic dorazí Olomouc, silný výběr Kohoutů zatím figuruje na druhém místě s plným bodovým ziskem ze tří utkání. V Kalich Areně se ale Hanákům příliš nedaří, a tak se dá očekávat vyrovnaný duel mezi oběma celky. Zápas se hraje v sobotu 21. září od 17:00 v litoměřické Kalich Areně.

Jediná porážka v přípravě

Kohouti sehráli hned devět přípravných utkání před novou mistrovskou sezónou. Se skvělou bilancí sedmi výher, jedné remízy a pouze jedné prohry v posledním utkání proti extraligovým Ocelářům z Třince. Hned ve svém prvním utkání si Mora vyšlápla na Vítkovice, další tým z vyšší soutěže porazila 4:2. Olomouc si poté poradila hravě dvakrát s Jihlavou (6:1, 2:1), Havířovem (6:1, 3:2), Skalicou (5:4) a jednu výhru si Hanáci připsali i proti Třebíči (3:1).

Hlavním tahounem bude opět Pekr

Před sezónou tým Olomouce příliš neposiloval. Klub podepsal nový dvouletý kontrakt s Matějem Pekrem, nejproduktivnějším mužem olomoucké sestavy v loňské sezóně a zároveň s jedním z nejlepším střelců soutěže. Spolu s boleslavským Nouzou dokázal Pekr soupeři nasázet hned 31 branek. Novým mužem v brankovišti Kohoutů je Tomáš Vošvrda, hráč Bílých Tygrů z Liberce, který nastupoval i v 1. lize za Benátky nad Jizerou. Z Olomouce naopak odešel Jan Lukáš, který se dohodl na dvouleté smlouvě s pražským Lvem.

Právě brankář Lukáš je jedním z hráčů, kteří působí v litoměřickém Stadionu formou střídavých startů ze Lva. Poslední posilou Kohoutů, která se už stihla zapsat gólem a třemi asistencemi do statistik je Denis Kindl. Hráč třineckých Ocelářů, který bude působit v Olomouci formou střídavých startů.

Vstup do základní části zatím bez ztráty bodů

Olomouc vstoupila do základní části výhrou 3:1 v domácím zápase proti Třebíči. Horáckou Slavii sice poslal do vedení v 16. minutě Němec, ale domácí díky třem rychlým brankám v poslední dvacetiminutovce dokázali skóre otočit a připsat si plný bodový zisk.

Poté čekalo na Olomouc vypjaté derby proti šumperským Drakům. Kohouti zvládli lépe vstup do utkání a po brankách Vodného a Hermana vedli již o dva góly. Za domácí sice snížil Moskal na 1:2, ale Olomouc poté přidala další dvě branky a rozhodla o své výhře 4:1.

V minulém kole Kohouti na svém ledě sehráli duel s Kadani a do svého soupeře se pustili již od prvních minut hry. Dvě rychlé branky Kucharczyka a Kindla ze třetí minuty daly domácím značné uklidnění. Jíra poté snížil, ale Olomouc předvedla skvělý závěr druhé třetiny a díky dalším dvěma zásahům opět zvítězila 4:1.

Sestava Kohoutů v zápase proti Kadani:

Vošvrda – Bartoň (C), Ondrušek, Cartelli, Kadela, Jaroměřský, Staněk, Rašner – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Diviš, Selingr – Rác, Knotek, Vodný – Švaňhal, Králík, Kindl.