17. 9. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice sehrají zápas na ledě lídra z Boleslavi

Litoměřický Stadion čeká další utkání venku. Tentokrát Kališníci zavítají na led favorita prvoligové soutěže do Mladé Boleslavi. Středočeši se netají tím, že letos budou opět usilovat o postup do nejvyšší hokejové soutěže. Zkušený kádr trenéra Výborného si prozatím z dvou zápasů odnesl plný bodový zisk a deset vstřelených branek oproti dvěma inkasovaným. Na litoměřické hokejisty tak nečeká lehké utkání, ale se silným soupeřem Severočeši zahrát umějí. Utkání se hraje ve středu 18. září od 17:30.

Zvučné posily a vydařená příprava

Nejúspěšnější přípravu na novou sezónu ze všech prvoligových klubů měli právě hokejisté Mladé Boleslavi. Tým Františka Výborného sehrál celkem jedenáct utkání, ve kterých si připsal osm výher, jednu remízu a dvě porážky. Na úvod přípravy Středočeši podlehli Znojemským Orlům 4:1. V odvetném utkání však bruslařský klub dokázal s Orly drže krok a remizovat na branky bohatém zápase 6:6. Druhou porážku v přípravě Boleslav utrpěla na ledě Benátek. Díky poslední dvacetiminutovce, kterou domácí vyhráli 3:1 si tým od řeky Jizery připsal překvapivé vítězství 4:1.

To bylo však ze škobrtnutí vše. Středočeši si poté vyšlápli na extraligové soupeře a dominovali. Dvě výhry si Boleslav připsala proti Kladnu (5:2, 3:2), jednu proti Bílým Tygrům z Liberce (1:0) a jednu proti Chemikům z Litvínova (2:1). Největší výhry si Boleslavští připsali proti Medvědům z Berouna. Ve dvou zápasech dokázali soupeři nasázet 15 branek (8:0,7:0).

Již loňský silný kádr letos prošel silnou obměnou. Útočné řady rozšířil Tomáš Klimenta, který přišel z extraligového Třince. Dalším zvučným jménem v kádru Středočechů je bývalý kapitán pražské Sparty Michal Broš. Oba útočníci budou bezpochyby s Vrbatou, Nouzou či Výborným patřit k největším esům mladoboleslavského klubu. Brankařskou jedničkou je Michal Valent, který si zatím drží úspěšnost zákroků nad 96%.

Dobrý vstup do základní části a tříbrankový střelci Lenc s Klimentou

Bezpochyby nejzkušenější tým soutěže začal základní část vysokou výhrou proti šumperským Drakům na domácím ledě. O vysoké výhře Bruslařského klubu rozhodla zejména první třetina, kdy se dvakrát trefil Lenc a jednou Vrbata a Středočeši po dvaceti minutách vedli 3:1. Dvě branky poté přidal i Klimenta a jednu Loskot a Mladá Boleslav si tak na úvod smlsla na Dracích 6:1. Ani ve druhém utkání proti celku Kadaně neměli Středočeši výraznější problémy. Na ledě soupeře otevřel skóre Mikulík a dvoubrankový náskok Boleslavi zařídil Demel. Domácí sice snížili zásluhou Charouska, ale poté se trefili Lenc s Klimentou a o vítězi utkání bylo rozhodnuto.

Tříbrankový střelec Mladé Boleslavi, Radan Lenc zatím prožívá velice zdárný vstupu do nové sezóny. Pro litoměřické diváky je tento mladý talentovaný forvard známou tváři. V dresu Stadionu Lenc odehrál v sezóně 2011/2012 celkem 30 utkání, ve kterých si připsal 9 branek a 10 asistencí. Další známou tváři v boleslavském dresu je i Marek Loskot. Ten odehrál za Litoměřice o 16 zápasů více s bilancí 14 branek a 16 asistencí.

Sestava Mladé Boleslavi z utkání proti Kadani:

Valent – Němeček, Toman, Protivný, Bohunický, Kurka, Pojkar, van de Velden – Loskot, Pabiška, Vrbata – Mikulík, Koudelka, Demel – Broš, Klimenta, Výborný – Lenc, Rys, Jiránek