13. 9. 2013 | Alexandr Stys

První letošní derby je před námi, do Litoměřic přijedou Ústečtí Lvi

Ve druhém kole první hokejové ligy je na programu první Severočeské derby. Kalich Arena ožije střetem domácích Kališníků, kteří na svém ledě přivítají Ústecké Lvy. V přípravě se obě mužstva střetla dvakrát, v Litoměřicích zvítězili domácí. Slovan poté oplatil Stadionu porážku ve Zlatopramen Areně. Divácky atraktivní duel je na programu v sobotu 14. září od 17:00 v litoměřické Kalich Areně.

Letošní příprava nerozhodně

Litoměřice ve svém prvním přípravném utkání přivítaly na domácím ledě Ústecké Lvy. Hosté se dostali do vedení hned v první minutě utkání, když Přeučil dokázal tečovat kotouč mezi Přikrylovy betony. Stadion poté v utkání dominoval a nedal soupeři šanci. Vyrovnání zařídil Doležal a vedení na domácí stranu strhl Opava. V poslední třetině přidal Luděk Škop třetí trefu domácích a Litoměřice zaslouženě vyhrály 3:1.

V odvetném utkání na ledě Slovanu podlehly Litoměřice 3:1 hlavně díky prohrané první třetině. Lvi dokázali využít početní výhodu, když Roubík poslal kotouč přesně za záda Sedláčka. O dvě minuty později se trefil Přeučil a domácí už vedli o dvě branky. Po druhé bezbrankové dvaceminutovce přidalo Ústí další branku z přesilové hry, úspěšným střelcem byl Meidl. Jedinou branku Litoměřic dokázal zaznamenat Zdeněk Doležal. Pro Slovan to byla premiérová výhra v přípravě po šesti utkáních.

Základní část lépe zahájili Kališníci

Hned v prvním utkání základní části si litoměřičtí hokejisté připsali výhru. Na ledě Mostu předvedli skvělou útočnou hru a svému soupeři nadělili sedm branek. Prvním litoměřickým střelcem sezóny se stal Martin Procházka, který poslal Stadion do vedení již v 8. minutě hry. Zavřel sice dokázal srovnat, ale do konce první třetiny vrátil Litoměřicím vedení Tomáš Doležal. Tentýž hráč po přestávce se trefil v přesilové hře a další dvě branky přidali Čermák a Procházka. Domácím se podařilo snížit z hole Majdana, který se trefil v přesilové hře za záda Přikryla. To bylo však ze strany Mostu vše a Litoměřice přidaly ještě další dvě branky. Nejdříve síť za zády Gutseviche rozvlnil Chlapík a po něm se svým druhým gólem v zápase prezentoval Miloslav Čermák.

Slovan čekalo domácí utkání proti Kadani. Na branku Chlouby z 6. minuty dokázal odpovědět nejproduktivnější muž loňského ročníku Roubík. Ústí dokázalo poté odpovědět i na zásah Charouska, ale kadaňský hráč poté druhou brankou v zápase poslal domácí do kolen a Slovan ve svém úvodním zápase sezóny podlehl Kadani 2:3. Domácím nepomohla ani střelecká převaha v utkání.

Litoměřická obrana musí najít recept na Roubíka

Pokud chtějí litoměřičtí hokejisté další výhru, musí v sobotu pořádně zabrat v defenzivní činnosti a nedát hvězdě Lvů prostor ke hře. Ústecký sniper v přípravě byl s 11 body (4+7) nejproduktivnějším hráčem Slovanu. Defenzívu Lvů diriguje zkušený Sklenička, který patří k dlouhodobým pilířům ústecké obrany. V přípravě se dobře vedlo i Petru Přeučilovi, který se dokonce dvakrát trefil do litoměřické branky.

Sestava Slovanu z domácího utkání proti Kadani:

Petrásek – Grin, Sklenička, Vobořil, Holomek, Vl. Brož, K. Černý, L. Poživil, Vaněk – D. Tůma, Roubík, P. Přeučil – Budínský, Alinč, Daniel Boháč – Vávra, Rod, V. Meidl – od 21. Baránek, od 21. Pořický. Trenéři: Jaromír Šindel a Tomáš Mareš.