3. 9. 2013 | Michal Sabó

Páťáci přivezli nečekané turnajové stříbro z Děčína

V uplynulém víkendu odehráli kluci 5. třídy velmi dobře obsazený turnaj ročníku 2003 v Děčíně. V rámci turnaje bylo odehráno celkem šest utkání (3x 20 minut hrubého času) na celé hřiště. Náš tým se v něm postupně utkal nejprve s domácím týmem Děčína, následně s Kladnem a v závěrečném zápase ho čekal tým Poděbrad.

V úvodním utkání naši kluci vydřeli po ospalém začátku remízu 3:3, a zápas tak na konec skončil dělbou bodů. Do druhého zápasu kluci nastoupili proti favorizovaným Rytířům z Kladna, kdy od první minuty se na ledě konal neskutečný boj o každý kousek ledu, a přítomní diváci mohli sledovat asi nejhezčí hokejovou bitvu celého turnaje. Po velmi vyrovnaném průběhu utkání Litoměřice podlehli až v samotném závěru 3:4, kdy 6 minut před koncem inkasovali vítěznou branku Kladna, na kterou už Litoměřice ani přes závěrečný tlak nedokázali gólově odpovědět.

Do posledního utkání nastoupili Litoměřice proti Poděbradům a přes vyrovnaný začátek zápasu a již projevujícího se únavu třetího utkání na turnaji, dokázali Poděbrady přehrát v poměru 4:2 a čekali na závěrečný zápas Kladno - Děčín a jeho výsledek, který měl rozhodnout o konečném pořadí turnaje. V něm Kladno velmi hladce přehrálo Děčín 6:1 a tento výsledek našim klukům zajistil stříbrné medaile a celkově parádní druhé místo na turnaji.

Velké poděkování tedy patří všem klukům do kabiny a jsme rádi, že si celý turnaj užili, a na úvod sezóny tak výborně reprezentovali v Děčíně náš litoměřický mládežnický hokej.

Konečné pořadí turnaje

1. HC Rytíři Kladno

2. HC Stadion Litoměřice

3. HC Děčín

4. HC Poděbrady