22. 8. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice na výjezdu do Drážďan

Dalším soupeřem litoměřického Stadionu bude německý celek Dresdner Eislöwen. První zahraniční, leč vzdálenosti blízký soupeř prověří Kališníky v pátek na vlastním ledě. Lední lvi hrající 2. Bundesligu se naposled se Stadionem utkali před třemi roky v Kalich Areně. Tenkrát domácí v těžkém utkání dokázali zvítězit 4:3. Utkání se hraje v pátek 23. srpna od 20:00.

Drážďany v loňské sezoně skončili těsně před branami playoff. Na konci ročníku 2. německé Bundesligy na ně zbylo pouze desáté místo se ztrátou tří bodů na postupovou příčku. Dres německého celku v minulé sezóně oblékal i český obránce David Hájek, stejně jako třeba i extraligou ostřílený bývalý německý reprezentant Jan Benda. Letos s týmem podepsal smlouvu další český hráč. Bývalý hráč Litvínova, Sparty či Kladna Petr Macholda. Nejedná se však o jeho první německé angažmá. Zkušenosti má například z Frankfurtu nebo Wolfsburgu.

Přípravu zahájili Lední lvi utkáním proti mistrovi Bundesligy – Eisbären Berlin. Utkání překvapivě vyhráli domácí hokejisté, kteří udolali Belin 4:3 po samostatných nájezdech. Ke druhému přípravnému utkání Dresdner přijel na sever Čech do Mostu, aby poměřil síly se zdejším celkem. Eislöwen dokázali zvítězit i proti českému soupeři a to hned o tři branky 4:1.

Mostečtí se s německým soupeřem drželi celých 40minut. Ve třetí třetině ovšem Drážďany nasadili k trháku a třemi góly si zajistily pohodlné vítězství. V utkání měli Eislöwen hned devět vyloučených hráčů, což by mohlo hrát do karet Stadionu, který letos zatím přesilové hry hraje velmi dobře. Zda se podaří Stadionu navázat na tři roky staré vítězství proti německému soupeři se uvidí již tento pátek.