2. 7. 2013 | Michal Sabó

Sedmáci a osmáci dokončili letní přípravu

V loňské sezóně vedl trenér Václav Rubeš kategorie šesté a sedmé třídy. U těchto mužstev nadále zůstává a posouvá se s nimi o kategorii výše. Jaký byl z jeho pohledu uplynulý ročník těchto týmů a co očekává od toho nadcházejícího? Vše se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jak bys zhodnotil loňskou sezónu? Panuje s ní spokojenost?

Dalo by se říct, že ano. V sedmé třídě jsme hráli poměrně dobře. Šestá třída se od poloviny sezóny také zlepšila a všechno si sedlo. Nakonec ta sezóna byla docela povedená.

U obou mužstev pokračuješ a postupuješ o kategorii výše, tedy do sedmé a osmé třídy. Jak je na tom kádr? Někteří hráči přešli do kategorie mladšího dorostu.

Osmou třídu budeme asi muset doplnit. Tam moc hráčů ročníku 2000 nezůstalo. Z toho pohledu to bude určitě náročná sezóna. Teď jsme ale trénovali čtyřikrát i pětkrát týdně a snažíme se na to kluky připravit.

Jaká byla účast na trénincích? Byl jsi spokojen s přístupem hráčů?

Chodili jsme většinou všichni, akorát to trochu narušily povodně. Máme spoustu hráčů, kteří dojíždí a je to daleko komplikovanější. Měli trochu jiné starosti.

Jaké jsou ambice tvých mužstev do dalšího ročníku?

Byli bychom samozřejmě rádi, kdybychom hráli kolem té poloviny tabulky. Když budeme zhruba v té polovině v konkurenci mančaftů jako jsou Sparta nebo Karlovy Vary, tak to bude úspěch.

Podobně jako u ostatních družstev se i vám změnila situace s brankáři. Jak jste na tom aktuálně?

Brankářů moc nemáme. Do sedmé i osmé třídy máme vlastně po jednom. To určitě nebude jednoduché. Věříme ale, že se s tím nějak popereme. Jde hlavně o to, aby kluci nebyli nějak často nemocní a aby se nezranili. Pak si myslím, že to lze zvládnout. Loni jsme zkoušeli i gólmany z mladší kategorie, kteří chytali velice dobře, takže pokud bude potřeba, doplníme to s nimi.