14. 6. 2013 | Michal Sabó

Do Litoměřic přichází první velká posila, útočník Miloslav Čermák

Litoměřičtí hokejisté přivítali nového spoluhráče. Stal se jím útočník Miloslav Čermák, odchovanec hokeje v Havlíčkově Brodě. Šestadvacetiletý forvard se v tomto týdnu zapojil do přípravy. Jaká byla dosavadní kariéra autora loňských jedenatřiceti prvoligových bodů, jak je spokojen v novém prostředí a co je jeho cílem pro nadcházející sezónu? To vše se dočtete v následujícím rozhovoru.

Odkud do Litoměřic přicházíš?

Přicházím z Ústí nad Labem. Tam jsem strávil minulou sezónu. Byli jsme s Ústím domluveni na smlouvě, bohužel to z nějakých důvodů nevyšlo. Před dvěma měsíci mi pak volal pan Doležal s tím, že by měl zájem, abych tu byl. Poté už se to událo docela rychle.

Kde jsi hokejově vyrostl? Odkud pocházíš?

Pocházím kousek od Havlíčkova Brodu. S hokejem jsem začínal v Chotěboři a od nějaké páté třídy jsem šel do Havlíčkova Brodu. Tam jsem prošel všemi kategoriemi až do áčka.

Jak vítáš tento přesun z Ústí?

Já jsem zatím spokojený. Trénuji tu už týden a neberu to rozhodně jako nějaký krok zpátky. Tady je jasný cíl, dostat se do play-off. K tomu chci pomoct a doufám, že se nám to podaří.

Máš už nějaké zkušenosti. Mohl bys fanouškům přiblížit čím jsi v hokeji zatím prošel?

V dospělém hokeji jsem hrál první ligu v Havlíčkově Brodě. Poté jsem přestoupil do Slavie, tam jem strávil pět let a odtud jsem šel do Ústí, kde jsem byl dvě sezóny. Byl jsem také v Hradci Králové, kde jsem se zhruba půl roku rozehrával po zranění během působení ve Slavii.

Jaký je zatím tvůj největší úspěch, kterého jsi v hokeji dosáhl?

Mým největším úspěchem je titul se Slavií. S ní jsem dosáhl také na druhé a třetí místo v extralize. To jsou mé tři největší úspěchy.

Máš ještě nějaké cíle?

Zahrát si určitě ještě extraligu. Hlavně ale zůstat zdravý. Aktuálně je však mým cílem pomoct Litoměřicím do play-off. Kvůli tomu jsem do Litoměřic přišel a to je teď můj cíl číslo jedna.

Jak jsi zatím stihl během prvního týdne poznat své nové spoluhráče?

Jsem tu zatím krátce, ale kluky už jsem poznal. Myslím, že jsou úplně v pohodě. Parta je super, takže zatím je to dobré.

Co říkáš na zázemí, které je tu k dispozici? Zažil jsi i prostředí O2 areny, lze to porovnat?

Myslím si, že je to srovnatelné se zázemím na Slavii. To jsem opravdu viděl pouze tam. Tady je to ale myslím ještě o kousek napřed. Je to opravdu špička. Říkali mi to už kluci, kteří tu dřív hráli, ale že to bude až tak super, to jsem nečekal. Opravdu krásné.

Foto: panskydum.cz, hokejdb.idnes.cz