13. 6. 2013 | Jan Luňáček

Letní příprava probíhá podle plánu, konstatuje trenér Daniel Tvrzník

Letní příprava "A" týmu mužů je v plném proudu a nezaskočily ji ani tragické povodně, které zasáhly i samotné město Litoměřice. O průběhu přípravy, ale i o nově vznikajícím kádru jsme si povídali s jedním z trenérů Danielem Tvrzníkem v prostorách posilovny Grizzly v Pokraticích. Bylo dopoledne a na odpoledne byl již naplánovaný úklid na poničeném koupališti.

Letní příprava je v plném proudu. Jak jsou trenéři spokojeni s jejím průběhem?

Momentálně jsme museli trochu improvizovat kvůli počasí. Trochu nás zaskočily povodně, ale je to nic proti tomu, co postihlo naše spoluobčany, kteří bojují o své domovy. Musíme si s tím poradit i my, ale myslím, že jinak jde příprava podle plánu. Také se nám zatím vyhýbají zranění, takže jsme spokojení.

Máte proti loňské přípravě jiný model tréninků?

Model je dost podobný, jen jsme ho letos zaměřili více na všeobecnou trénovanost. Zpočátku jsme se zaměřili na vytrvalost a teď začneme trénovat výbušnost a rychlost. Trénujeme pondělí, úterý a čtvrtek dvoufázově. Středa a pátek má trénink jen jednu fázi. Je to dost podobné loňské přípravě. Takový model používá většina týmů extraligy a první ligy.

Jaká sportoviště využíváte v době špatného počasí?

Sportoviště jsou tradiční. Využíváme zázemí Kalich Areny, to znamená obě tělocvičny, plochu a schody. Využíváme dále posilovnu a fotbalový stadion. Využívali jsme i koupaliště, ale o to jsme díky povodním přišli.

Jak to vypadá s budováním nové sestavy? Čekáte ještě na příchod nových posil?

Zhruba v této chvíli máme jasno. Jasný je brankář, pět obránců a zhruba šest útočníků. O zbytek volných míst se musí kluci poprat v srpnu a určitě v průběhu srpna ještě někdo přijde. Máme podepsaného brankáře Petra Přikryla. Podepsaný je i základ obrany. To znamená Venca Drábek, Jakub Evan, Ondra Smetana a ještě uvidíme, jak to dopadne s Radkem Míkou. Tam je problém s jeho mateřským klubem Zlínem. Co se týče útoku, tak je podepsaný Jarda Hašek, Martin Novák a máme kluky ze Sparty. Měl by nás také posílit bývalý hráč z KHL a reprezentace, ale jméno nechci říkat, dokud to nebude úplně jasné. Zatím je to na 99 %. Snad se to vyřídí tento týden. O tomto jménu jsem se bavili již vloni.

Jak dlouho bude letní příprava trvat?

Letní příprava skončí za tři týdny a kluci dostanou na tři týdny volno. Sejdeme se pak na konci července už na ledě.

Stihli jste v rámci přípravy uskutečnit vše, co bylo naplánované?

Nedá se říci, že bychom něco nestihli, jen jsme museli improvizovat. Sice jsme přišli o několik tréniků v minulém týdnu, ale v tom celkovém objemu to nehraje až tak velkou roli. Co jsme chtěli udělat, tak jsme udělali a věřím, že na konci června se při testech ukáže u všech zlepšení.

V rámci tréninků jste také pomohli s úklidem vytopeného koupaliště.

Je to pravda. Zapojili jsme se do úklidu jak jen to bylo možné. Ale nechci se tím chlubit. Bereme to jako naprosto normální reakci, protože koupaliště využíváme v rámci přípravy, a jsem rád, že to klukům není lhostejné. Sami se s pomocí nabídli. Myslím si, že to není nic, za co bychom měli být extra chválení. Čím dříve se koupaliště uklidí, tím lépe i pro nás.