22. 3. 2013 | Michal Sabó

Kalich Arena přivítá dvoudenní turnaj

Hokejová sezóna v Litoměřicích se pomalu blíží ke konci a poslední velkou událostí na ledě Kalich Areny bude o víkendu 23. a 24. března dvoudenní turnaj hráčů ročníku 2003 a mladších. Turnaj o pohár starosty města Litoměřice přivítá celkem deset mužstev z celé republiky. Závěrečný podnik letošní sezóny startuje v sobotu úvodním zápasem již v 8:00.

Mladí kališníci ročníku 2003 a mladší mají za sebou další hokejový rok a rozloučí se s ním soubojem s bohatou konkurencí. “Bude tu deset týmů ve dvou skupinách po pěti mužstvech. Turnaje se zúčastní Litoměřice, Beroun, Černošice, HC Krkonoše, Pardubice, Technika Brno, Kolín, Hvězda Praha, Mladá Boleslav a Šumperk”, uvedl Martin Tvrzník, trenér domácího týmu, který se o celý podnik stará s ředitelem turnaje Janem Fišerou.

O víkendu 23. a 24. března bude kromě soubojů na ledové ploše probíhat také bohatý doprovodný program ve velké tělocvičně Kalich Areny. “Během turnaje by tu měl být doprovodný program od firmy Bauer, aby si kluci mohli vyzkoušet nové tréninkové pomůcky jako měřič rychlosti střelby, nahrávače, pomůcky pro stickhandling”, prozradil Tvrzník.

Organizátoři turnaje by z celého podniku rádi udělali tradiční jarní klání. “Chtěli bychom z toho udělat tradici. Uvidíme, jak se to chytne, jak se povede tento ročník. Myslím si, že už loni tu byly pěkné turnaje, teď to vyšlo na nás, takže doufáme, že se nám to vydaří”.

Vzhledem k účasti Berouna dojde také na zajímavý trenérský souboj. Proti sobě se na střídačce postaví dlouholetí spoluhráči Martin Tvrzník a Petr Šinágl, který vede právě berounské naděje.

Nenechte si ujít poslední letošní událost v Kalich Areně, možnost naposledy v sezóně podpořit mladé kališníky a užít si bohatý doprovodný program. Turnaj začíná v sobotu již v 8:00.