8. 3. 2013 | Michal Sabó

Na Benátky zdarma

Kališníky čeká v sobotu 9.3. předposlední domácí utkání sezóny. V rámci sedmého kola play-out přivítají na ledě Kalich Areny mužstvo Benátek nad Jizerou. Na souboj o první příčku ve skupině "o baráž" je tentokrát vstup zdarma. Využijte jednu z posledních příležitostí podpořit svůj tým v této sezóně. Utkání začíná v 17:00.

Tři výhry v první polovině play-out orámovali kališníci dvěma porážkami. Bez bodového zisku zahájili také druhou polovinu skupiny. Na ledě Mostu sice vedli po Novákově trefě, ovšem domácí otočili skóre a hráči Stadionu nezabránili soupeři na cestě k vítězství 4:1. "Bohužel je znát, že sezónu už pouze dohráváme. V domácích zápasech se ještě dokážeme přinutit podat nějaký slušný výkon, ale venku je to hrozné. Jediný, kdo snese přísnější měřítko, je gólman Hruška, který podal dobrý výkon," řekl po duelu v Mostě trenér Tvrzník.

Se svým nadcházejícím soupeřem mají Litoměřičtí zápornou bilanci, byť o jeden jediný bod. Kališníci jich při vzájemných zápasech posbírali sedm, Středočeši o bod více. Doma se Stadionu dařilo proti Benátkám v obou případech značně rozdílně. Nejprve zvítězily Benátky 4:0, poté si připsali výhru 7:3 Litoměřičtí.

Svěřenci trenéra Čermáka dosáhli v play-out na body zatím ve dvou zápasech. Porazili Beroun a dokázali přehrát i Most, se kterým mají na rozdíl od Litoměřic letošní bilanci pěti výher a žádné porážky. Mužstvo bodově táhne útočník Skořepa s pěti body a stejný počet bodů nastřádal také obránce Mrkvička. Sekunduje jim čtyřbodová trojice Král, Vařecha a Kopic, skvěle si také vede brankář Stejskal, který má po čtyřech odchytaných duelech procentuální úspěšnost zákroků 94,12%.

Kdo zaujme po nadcházejícím utkání první příčku tabulky play-out je zatím otázkou. Odpověď přinese až samotný zápas, jehož úvodní buly bude vhozeno v sobotu 9.3. v 17:00. Přijďte podpořit svůj tým do ochozů Kalich Areny. Vstup na tento duel je zdarma.