12. 2. 2013 | Alexandr Stys

Prodlouží Litoměřičtí vítěznou šňůru? V cestě jim stojí Horácká Slavia Třebíč

Čtyři zápasy, dvanáct získaných bodů. To je bilance Stadionu Litoměřice v posledních dvou týdnech. Kališníci bojují o postup do play-off ze všech sil, i když pořád ztrácejí značnou část bodů. Teď jim v cestě stojí další silný soupeř a navíc hrají venku, kde bude velmi těžké získat body. Třebíč si upevnila čtvrtou příčku před dotírající Kadaní a svojí pozici bude chtít obhájit. Zápas se hraje ve středu od 17:30.

Poslední vzájemný zápas, který obě mužstva sehrála v Kalich Areně skončil ve prospěch Horácké Slavie. Lépe do utkání vstoupili domácí, kterým se podařilo využít přesilovou hru zásluhou Šinágla. Po přestávce se však podařilo prosadit hostům a v čase 39:14 Vondráček otočil stav utkání ve prospěch svého týmu. Vyrovnání pro Litoměřice zařídil Drábek, ale po závaru před brankou se podařilo Horácké Slavii opět vstřelit vedoucí gól. Domácí ještě zkoušeli v závěru hru bez brankáře, Třebíči se však podařilo vyhodit kotouč, který skončil v brance.

Zápasy proti Horácké Slavii patří mezi nejtěžší v sezóně. Tým poskládaný ze zkušených hráčů, který je navíc doplněn o dravé juniory si s Litoměřicemi v této sezóně pokaždé poradil, ač s mírnými komplikacemi. Třebíč vyhrála všechny tři utkání a v posledním vzájemném zápase bude chtít opět brát všechny body. Pokud ovšem Kališníci chtějí stále pomyslet na postup do vyřazovacích bojů, budou muset své soky přejet ve stejném tempu, jako postupně přehrály Šumperk, Benátky, Kadaň a v poslední řadě také silnou Duklu Jihlavu.

Třebíč v poslední kole udolala houževnatý Most na hřišti soupeře poměrem 4:1. Domácí Most sice šel jako první v utkání do vedení, ale hostům se podařilo do přestávky srovnat. Druhou třetinu už Horácká Slavia nepustila domácí mužstvo k puku a naopak svému soupeři zasadila tři přesné údery. Branky Kauta, Dočekala a Fořta rozhodly o vítězství hostu. V poslední dvacetiminutovce skóre nezměnilo, a tak si hosté odvezli povinné body za výhru.

Třebíč si díky zaváhaní Kadaně upevnila čtvrtou příčku, což svěřencům Kamila Pokorného zaručuje lepší výchozí pozici v play-off a zahájení vyřazovacích bojů v domácím prostředí. Horácká Slavia má velice mladý tým, věkový průměr mužstva je 23 let. Mužstvo zatím patří mezi největší překvapení soutěže a uvidíme, jak se bude Třebíči dařit v posledním utkání proti Stadionu.

Nejproduktivnějším hráčem Třebíče je David Dolníček s 11 góly a 27 nahrávkami. Nejlepší střelcem je Tomáš Vondráček s 18 zásahy a na paty mu šlape Vilém Burián, který se trefil sedmnáctkrát. Nejtrestanějším hráčem Horácké Slavie je Rostislav Malena, který nasbíral 80 trestných minut. Velice dobré statistiky má brankářská jednička týmu Marek Čiliak. V dresu Třebíče nastoupil k 47 zápasům, v nichž si připsal úspěšnost zákroků přes 93% a průměr 2,23 inkasované branky na utkání.

Sestava Třebíče v posledním utkání proti Mostu:

Čiliak - Malena, Rangl, Sláma, Zdráhal, Čejka, Dlapa - Káňa, Dolníček, Vondráček - Burian, Nahodil, Dočekal - Fořt, Kaut, Čuřík - Křivohlávek, Ostřížek, Čech - E. Kadela.