21. 1. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice hostí dalšího soupeře, do Kalich Areny dorazí Most

V dalším střetnutí čeká na litoměřický Stadion nepříliš lehký soupeř. Most sice okupuje dolní příčky tabulky, ale s Litoměřicemi umí vždy dobře zahrát. Most patří k méně oblíbeným soupeřům především díky své urputnosti bojovat o výsledek i se silnějšími soupeři. Podaří se Stadionu vyhrát v základní hrací době? Nebo budeme opět svědky nájezdů? Utkání se hraje ve středu od 18:00.

Letošní vzájemná utkání obou mužstev mají stejný scénář. Pokaždé se zápas rozhodoval až v samostatných nájezdech a pokaždé se z výhry radoval Most. Litoměřičtí mají se soupeřem vždy mnoho starosti, především útočníci Stadionu dlouho hledají recept na mosteckého brankáře Martina Volkeho. V zápasech proti Kališníkům Volke vždy předvádí plno skvělých zákroků, dost často také s velkou dávkou štěstí. Další z bývalých hráčů Litoměřic v dresu Mostu Ladislav Gengel se proti svému bývalému týmu umí také dobře zahrát. V prvním utkání to byl právě on, kdo se postaral o výhru Mostu. Ke své první vstřelené brance ve druhé třetině přidal i rozhodující nájezd.

Druhé vzájemné utkání zase bylo v režii mosteckého obránce Kamila Charouska. Ofenzivní bek Mostu nasázel do sítě Litoměřic hned tři branky. Hattrick zkompletoval opět vítězným nájezdem. Litoměřice sice vedly po první třetině 1:0, ale ve druhé části třikrát inkasovaly a ve třetím dějství museli gólovou ztrátu dohánět. Domácí nakonec padli před vlastním publikem 3:4 a Most opět překvapivě vyhrál.

Ani třetí zápas mezi Litoměřicemi a Mostem neskončil v základní hrací době. Stadion vstoupil do utkání dobře, už po deseti minutách Přibyl otevřel skóre. Domácí však zabojovali a do konce prvního dějství dokázali srovnat z hole Nedrdy. Druhá třetina patřila oběma brankářům a gól v ní nepadl. Ve třetí dvacetiminutovce poslal hosty do vedení Sobotka, ale Most se nevzdal a 11sekund před koncem utkání dokázal srovnat stav utkání. Prodloužení nerozhodlo o vítězi a v samostatných nájezdech to byl střelecký souboj Diviška s Přibylem. Domácí útočník byl nakonec úspěšnější když proměnil všechny 4 nájezdy.

Produktivitu týmu vede již zmíněný Ladislav Gengel, ve 37. utkáních si mostecký forvard připsal 29 bodů za 16 gólů a 13 asistencí. Za ním následuje Charousek, s 12 zásahy a 13 nahrávkami má na svém kontě 25 kanadských bodů. Stejný počet branek nastřílel i Zdeněk Tauš. Nejtrestanějším hráčem Mostu je Čurilla s 97 TM. Brankář Volke si drží úspěšnost zákroků nad 91% a průměr 3,37 inkasovaných gólů na zápas.

Minulé hrací kolo Most na svém ledě dokázal porazit Královské lvy z Hradce Králové. Po první třetině ještě hosté vedli zásluhou Zukala. Ve druhé dvacetiminutovce však Most otočil dvěma góly Gengela a Frolíka. Poslední třetina už ovšem byla čistě v režii domácího celku. V rozmezí 9 minut Most do sítě Královských lvů nastřílel čtyři branky a překvapivě obral favorita o body.

Sestava Mostu proti Hradci Králové:

Volke - Tomeček, Pavlů, Hora, M. Rohan, Parýzek, Kabeláč, Fedorov - Bojer, Divíšek, Frolík - Kotrla, Slavíček, Gengel - Nedrda, Kuběna, T. Rohan - Nevyhoštěný, Skvortsov, Vaněk