15. 1. 2013 | Alexandr Stys

Litoměřice hostí ve středu Beroun

Po výhře v Písku čeká na litoměřický Stadion další soupeř z nižších pater tabulky. Poslední Beroun přijede na sever Čech bojovat o body do Kalich Areny. Medvědi si naposled z Litoměřic odvezli debakl, ale od té doby uplynulo hodně zápasů a oba týmy čeká boj nanovo. Podaří se Kališníkům zkrotit Medvědy? To se dozvíte již zítra od 18:00.

Stadion sehrál s Berounem již tři zápasy a dvakrát se radoval z výhry. První zápas na ledě Medvědů se vyvíjel slibně pro domácí tým, který vedl náskokem tří branek. Stadionu se ovšem povedl husarský kousek. Čtyřmi brankami otočil utkání ve svůj prospěch a odvezl do Litoměřic všechny body za výhru 4:3. Druhé utkání tentokrát hrané v Kalich Areně mělo zcela jiný průběh. Litoměřice byly favoritem zápasu a svého soupeře značně přehrávaly. Medvědi však předvedli svojí houževnatost a vždy se dokázali na svého soka dotáhnout. Zlom přišel až v poslední třetině utkání a Kališníci nakonec zvítězili vysoko 9:6.

Aspoň jednu porážku se podařilo Berounu odčinit v prozatím posledním vzájemném zápase. Na domácím ledě Medvědi opět vstoupili do zápasu lépe a už ve 4. minutě musel Přikryl střídat po dvou obdržených gólech. Litoměřická obrana se poté na chvíli opět vzchopila, ale ve druhé třetině přesto domácí opět skórovali. Průběh utkání vypadal stejně jako zápas číslo jeda, ale pouze s jedním rozdílem. Stadion tentokrát třígólový náskok nesmazal a zmohl se pouze na zkorigování výsledku dvěma brankami.

3.kolo Beroun – Litoměřice 3:4 (3:0,0:2,0:2)

16.kolo Litoměřice – Beroun 9:6 (4:2,2:2,3:1)

29.kolo Beroun – Litoměřice 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Z působení v Berouně se nedávno vrátil litoměřický Pavel Mrňa, který zde byl na měsíčním hostování. Návrat se mu zdárně povedl a v utkání proti Mladé Boleslavi byl jedním z hlavních postav Kališníků na ledově ploše. Naopak obránce Robin Malý putoval zpět k Medvědům. Rovněž i jemu skončilo měsíční hostování. Proti Písku Litoměřice představili novou posilu do obranných řad. Na hostování do konce sezóny přišel Radek Míka. Hráč, který naposledy hrál v Kazachstánu za tým Irtyš Pavlodar. Předchozí sezóny odehrál osmadvacetiletý rodák z Prahy v Extralize za Zlín.

Litoměřická obrana si bude muset dát zejména pozor na Tomáše Doležala, který je nejproduktivnějším hráčem Medvědů. V 39 utkáních zaznamenal 27 kanadských bodů za 14 branek a 13 nahrávek. V brance Berouna působí Vojtěch Sedláček, který část sezóny strávil také v litoměřickém dresu, kde předvedl velice dobré výkony. U řeky Berounky se tomuto sparťanskému brankáři daří o něco hůře, přesto si udržuje úspěšnost zákroků kolem 90%.

Poslední utkání Medvědi hráli proti Mostu. Souboj dvou slabších týmu nabídl celkem šest branek. Skóre utkání otevřel již ve čtvrté minutě Fiedler. Vteřinu před koncem první části však dokázal ještě vyrovnat hostující Frolík. Beroun se ovšem dvěma brankami ve druhé třetině dostal do vedení, které si již pohlídal a získává tak tři body.

Sestava Medvědů v zápase s Mostem:

Sedláček - Krejčí, Přindiš, Jebavý, Knesl, Šulc, Kaláb, Malý, Beneš - Kadlec, Hrdel, Plichta, Stromko, Jonáš, Fiedler, Bárta, Doležal, Trojan, Čurda, Lenc, Kopec.