13. 1. 2013 | Alexandr Stys

Cesta za body na jih Čech aneb Písek dalším soupeřem Litoměřic

Opět netradičně odehraje Stadion Litoměřice další utkání v pondělí. Tentokrát na venkovním ledě v Písku. Bitva o body by měla patřit Kališníkům, ale domácí se jen tak nevzdávají. Jihočeši sice patří ke slabším celkům soutěže, ale leckterý tým dokázali na svém ledě potrápit. Utkání začíná od 18:00.

Vzájemné zápasy ve prospěch Stadionu

Poslední čtvrtina základní části první hokejové soutěže se rozběhla včera a na Stadion tak čeká poslední utkání proti Jihočechům. Letošní bilance vzájemným utkání jasně hovoří, že Litoměřice na Písek umí. Ze tři utkání se pokaždé radovali hráči s kalichem na dresu.

2.kolo Litoměřice – Písek 4:1 (2:0,0:1,2:0)

15.kolo Písek – Litoměřice 3:4sn (0:0,0:2,3:1-0:0)

28.kolo Litoměřice – Písek 5:2 (1:1,3:0,1:1)

Nejvíc starosti o výsledek měl Stadion ve druhém utkání proti Písku, kdy v zápase už vedla jasně o dvě branky, ale domácím v rozmezí tří minut se podařilo skóre zápasu otočit ve svůj prospěch. Vyrovnání pro Litoměřice zařídil v 53. minutě Ondřej Martínka, který prostřelil Cikánka z dálky. V prodloužení se ani jeden z týmů gólově neprosadil, a tak na řadu přišla nájezdová loterie. A ta se pořádně protáhla, vítězství pro Litoměřice zařídil až ve dvanácté sérii Dominik Simon, který si tak připsal druhou trefu v utkání.

Nadílka od Slovanu i vyrovnané utkání proti Královským lvům

Písek v posledním měsíci předvedl nevyrovnané výkony. V posledním utkání před Vánoci na ledě Ústeckého Slovanu si Jihočeši připsali největší porážku letošního ročníků. Skóre 10:0 svítilo ve Zlatopramen Aréně po 60minutách hry. V brance Písku se dvakrát prostřídali brankáři Halmoši a Exner. Po tomto utkání však Písek předvedl skvělý zápas proti druhé Olomouci a na vlastním ledě porazil Hanáky 2:0. Velikou zásluhu na vítězství měl Halmoši, který pochytal všech 43 střeleckých pokusů Kohoutů.

Divokou přestřelku zažili diváci u řeky Otavy v utkání proti Královským lvům z Hradce Králové. Favoritem byl Hradec, který přijel na jih Čech pro jasné body. Domácí se však do utkání vrhli po hlavě a dali dokonce první branku. Do přestávky však ještě Švagrovský srovnal. Druhá třetina však přinesla brankové hody, za dvacet minut padlo 9 branek. V poslední třetině padly další čtyři góly a Královští lvi tak z Písku odjeli s hubeným vítězstvím 7:8. Branka Roupce v 59. minutě znamenala tři body pro hosty. Hráči Písku i přes sedm vstřelených gólu zůstali bez bodů.

Poslední odehrané utkání proti Mostu na jejich ledě přineslo Písku tři důležité body v boji o záchranu. Jihočeši vyhráli první třetinu 2:0, ale v té další domácí předvedli, že body soupeři jen tak nedarují. Po 40. minutách hry byl stav vyrovnaný 3:3. V závěru třetího dějství však Písek díky trefám Špergra a Kubeše strhl výhru ve svůj prospěch.

Nepřesvědčivé statistiky týmu

Tým Písku vede bývalý trenér Litoměřic Setikovský, který na severu Čech působil poslední dvě sezóny. Co se týče kanadského bodování hráčů, po 17 bodech nasbírali Šperger(7G+10A) s Heřmanem(5G+12A). Po sedmi gólech ještě nastříleli Dalecký s Kučerou. Nejproduktivnějším obráncem Písku je Kameš, který však Jihočechům vypomáhal z extraligového Kladna a v dresu Písku se představil v 17 utkáních, v nichž si připsal 10 bodů za 4 góly a 6 asistencí.

Nejtrestanějším hráčem Písku je Kubeš, který už stihl nasbírat 60 trestných minut. Za ním je Dominik Boháč s 55TM, další z tváří která působila v litoměřickém dresu. V brance Jihočechů se již letos vystřídalo 7 různých mužů v masce. Brankařským číslům vévodí Dominik Halmoši. Na svém kontě má odchytaných 20 utkání s úspěšnosti zákroků 89%.

Sestava Písku v minulém utkání proti Mostu:

Raszka - Drtil, Semrád, Kužel, Ruprecht, Makovský, Dvořák - Sedláček, Šperger, Kučera - Kubeš, Vlček, Ferebauer - Petruška, Vaniš, R. Heřman - do 41. Homolka, Marek.