2. 1. 2013 | Alexandr Stys

Horácká Slavia bude prvním soupeřem Stadionu v novém roce

Ve čtvrtek 3.1 se Litoměřice představí opět doma, do Kalich Areny zavítá Třebíč. Bojovné mužstvo trenéra Pokorného figuruje na páté pozici a patří mezi nepříjemné soupeře. Litoměřice se navíc budou muset obejít bez Martina Škouly, který v utkání nenastoupí. Zápas začíná od 18:00.

Horácká Slavia díky horšímu skóre je na pátém místě za Kadaní. Jinak obě mužstva kolo co kolo svádějí souboj o čtvrtou příčku. Z posledních čtyř utkání Třebíč vyhrála tři, jediné zaváhaní přišlo na ledě havlíčkobrodských Rebelů, kde Bílé hvězdy prohrály 3:4 v prodloužení. Rebelové měli v utkání už dvoubrankový náskok, který však Horácká Slavia dokázala za minutu smazat. Poté se Havlíčkův Brod dostal opět do vedení, ale před koncem třetí třetiny srovnal Kaut. Prodloužení nabídlo boj na obou stranách, necelou minutu před koncem však o vítězství domácích rozhodl Kostourek.

V brankovišti Třebíče má přednost Marek Čiliak, který čtvrtým brankářem s nejlepší úspěšnosti zákroků v první lize. Na svém kontě už má také tento mladý gólman pět vychytaných nul což jej řadí na první dělenou příčku společně s kadaňským Hanuljakem. Produktivitu útočníků vede Vilém Burian s 32 body za 15 branek a 17 nahrávek. Za ním v těsném závěsu je David Dolníček s 29 kanadskými body (10G + 19A). Nejproduktivnějším obráncem Třebíče je David Rangl. Ve 34 utkáních stihl nasbírat 16 bodů za tři góly a třináct asistencí. Rovněž tento obránce spolu s Rostislavem Malenou patří mezi nejtrestanější hráče týmu, oba nasbírali po 68 minutách.

Stadion v letošní sezóně nemá s Horáckou Slavii dobrou bilanci. V obou vzájemných utkáních pokaždé svěřenci trenérů Vrzala s Tvrzníkem odešli s prohrou. Poprvé v Kalich Areně se zápas rozhodoval až v prodloužení. Třebíč patřila po celý večer k lepšímu týmu a domácí se museli pořád na soupeře dotahovat. Na 3:3 v 59. minutě utkání vyrovnával Hašek, ale v první minutě prodloužení bonusový bod pro svůj tým zařídil Burián. Druhé utkání na ledě Třebíče mělo zcela jiný průběh. Horácká Slavia díky dvěma brankám Vondráčka vyhrála první třetinu a nakonec i celý zápas výsledkem 4:2.

Sestava Třebíče v minulém utkání proti Mostu:

Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Sláma, Dlapa, Bilčík, Čejka - Káňa, Dolníček, Laš - Ostřížek, Nahodil, Burian - Vondráček, Kaut, Křivohlávek - Přibyl, Kadela E., Čech.