28. 12. 2012 | Jan Luňáček

Stále věřím v postup do play-off, odhodlaně říká Martin Novák

V utkání proti Kadani byl na ledě hodně vidět. Vynikající bruslař a srdcař, útočník Martin Novák, korunoval svůj výkon titulem nejlepší hráč utkání v dresu s kalichem na prsou. Jeho stabilní výkonnost určitě dělá radost i dvojici trenérů na lavičce Stadionu. Martin se právem posunul do první lajny "kališníků" a svými výkony potvrzuje správnost této volby.

Martine, dne jsi byl vyhlášen nejlepším hráčem domácích a vstřelil jsi první branku. Pro tebe určitě povedený zápas.

Ano, povedený určitě, ale já jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Prohráli jsme minule s Benátkama dost nešťastně, i když si myslím, že jsme byli v utkání lepší. Dnes se nám povedlo vyhrát také těsným rozdílem, ale myslím si, že zaslouženě.

Došlo už ke zlomu, začne se vyhrávat a obsadíte postupové pozice do play-off?

V to doufáme. Já v to také věřím. Do konce základní části už není moc zápasů a my musíme sbírat body všude. Hlavně musíme vyhrávat doma.

Trenérská dvojice Stadionu promíchala sestavu. Jak se tobě hraje s parťáky v lajně?

Naše lajna se víceméně moc nemění. Mám v útoku Honzu Rudovského a po příchodu k nám i Honzu Kloze. Já jsem teď takhle spokojený a myslím si, že se nám i daří. Jedinou změnou byl teď Martin Škoula, který nás jistil zezadu. To je hráč, se kterým je paráda hrát. Na jeho osobu nemám slov.

Byla znát Martinova ofenzivní síla ve vaší pětce?

Určitě. Umí dobře vystřelit od modré. Martin přinesl i dost pozitivního do kabiny. Jeho přítomnost nás dost posílila.

Teď vás čeká utkání v Jihlavě, která je v tabulce kousek před vámi. Bude to asi těžký zápas.

I Jihlava je hratelný soupeř. V této soutěži můžete porazit každého, ale také s každým prohrát. Určitě budeme chtít zahrát lépe než posledně, kdy jsme prohráli 7:0. Ten zápas se nám hrubě nepovedl a protože potřebujeme sbírat body, tak pro ně pojedeme i do Jihlavy.

Jaké byly Vánoce? Odpočinul sis?

Odpočinul jsem si, ale už 25. jsme byli na ledě. Měli jsme tréninky a rychle jsme vyjezdili to, co jsme si o svátcích dopřáli.

Do konce základní části zbývá pár zápasů. Věříte v postup do play-off?

Já tomu osobně pevně věřím a budu věřit do posledního zápasu. Dokud je nějaká reálná šance, tak já budu věřit pořád.

Letos máte v brance dva vynikající brankáře. Marcela Melicherčíka a Petra Přikryla. Je to dobrý pocit mít za zády pevnou hráz?

To je bez komentáře. Letos se můžeme o gólmany slušně opírat. Je úplně jedno, zda chytá Marcel Melicherčík nebo Petr Přikryl. V brankářích máme jistotu. Musím ještě zmínit Vojtu Sedláčka, který je nyní v Berouně a také toho hodně odchytal. Ale je to také o tom brankářům hlavně při dorážkách před brankou pomoci a nedostávat laciné branky.

Děkujeme za rozhovor a ať se i nadále daří!