26. 12. 2012 | Alexandr Stys

Prvoligová soutěž dále pokračuje, ve čtvrtek Litoměřice vyzvou doma Kadaň

Vánoční svátky jsou za námi a po krátké přestávce prvoligová soutěž opět pokračuje. Domácí Litoměřice na svém ledě přivítají čtvrtou Kadaň. Soupeř nezačal sezónu příliš dobře, ale po výměně na trenérském postu tým šlape jak hodinky a momentálně se Kadaň pohybuje ve vyšších patrech tabulky. Zápas začíná od 18:00.

Kadaňské mužstvo začalo sezónu sérii proher a zdálo se, že tým čeká scénář podobný tomu loňskému. Poté však trenéra Jägra vystřídal Jan Čelanský a mužstvo začalo sbírat výhry jak na běžícím páse. Oproti loňskému kádru mužstvo posílilo několik hráčů z extraligového Chomutova, kteří zde jsou na hostování či střídavé starty. Hlavně zkušení hráči jako Petr Jíra, Nikola Gajovský nebo Filip Seman patří mezi největší tahouny Kadaně. Od začátku listopadu do začátku prosince Kadaň nepoznala prohru, devět vítězství řadě najednou vyhouplo mužstvo ze spodních pater tabulky až do nejlepší čtyřky soutěže.

Posílení od chomutovských Pirátů přišlo krom útočných řad také do branky. Miroslav Hanuljak předvádí skvělé výkony a momentálně je statisticky nejlepším gólmanem v první lize. S průměrem dvou branek na utkání a úspěšnosti 94% zákroků mu tedy prvenství patří právem. Produktivitě v týmu Kadaně vládne Filip Seman, který nasbíral 28 bodů za 19 branek a 9 nahrávek. Za ním je Charousek s 25 body (12G+13A) a třetí místo patří Jírovi (8G+16A). V obranných řadách Prošek s Macháčkem nasbírali po 11 kanadských bodech. V posledním utkání před Vánoci uspěla domácí Kadaň proti Mostu. O výsledku duelu rozhodla druhá třetina, ve které se černožlutí prosadili třikrát. Nejprve se prosadil Filip Seman a po něm na 2:0 zvýšil Petr Jíra. O jediný zásah Mostu se postaral Čurila a Most nakonec z Kadaně odjel s vysokou prohrou 1:5.

Letošní vzájemná bilance Litoměřic a Kadaně je nerozhodná 1:1. V prvním utkání vyhrál Stadion v Kalich Areně 5:2. Domácí se v domácím utkání s Kadaní dlouho nemohli střelecky prosadit. Dva šťastné góly se naopak podařilo vstřelit hostům. Obrat ve druhé části, na který potřebovali domácí necelé dvě minuty, však utkání zlomil a zisk tří bodů za výhru 5:2 ještě potvrdily dva zásahy Litoměřických v závěrečné dvacetiminutovce. Ve druhém utkání si Kadaň po vyrovnaném utkání pohlídala vítězství 2:0 po trefách Haffenrichtra a Semana.

V litoměřickém dresu by se po vánoční přestávce měl představit Martin Škoula, který se do Litoměřic vrátil z pražského Lva. Pokud se podaří vyřídit všechny formality týkající se jeho přesunu do Litoměřic, mohl by Škoula nastoupit již proti Kadani.