21. 12. 2012 | Alexandr Stys

Poslední utkání před svátky sehraje Stadion na ledě Benátek

Litoměřický Stadion čeká před svátky klidu a míru poslední zápasová štace. V sobotu 22. prosince Kališníci sehrají duel u řeky Jizery. Po minulém vysokém vítězství proti Šumperku budou chtít Litoměřice bodovat i v Benátkách. Utkání začíná od 17:00.

Benátkám momentálně patří osmá pozice, o příčku lepší Jihlava má jen lepší skóre. V minulém utkání hokejisté od řeky Jizery zavítali do Mostu. Překvapení se nekonalo a hosté odjeli s plným bodovým ziskem. Benátky se dostaly do vedení již ve třetí minutě zásluhou Jonáka a stejný duch utkání vydržel až do jeho závěrečného hvizdu. Most se sice pokoušel osud zápasu zlomit, kdy se mu podařilo vstřelit svou první branku a za stavu 1:3 si vyvinul mírný tlak, Benátky ovšem dvěma brankami v rozmezí několika málo minut zlomily a odvezly si výhru 5:1.

Statistikám vévodí velezkušený Lukáš Král, který nasbíral 25 bodů za 4 zásahy a 21 přihrávek. O jeden bod méně má Josef Skořepa za 14 gólu a 10 asistencí. Mezi obránci vyniká Jan Jaroměřský s 16body (4G+12A). Brankářskou jedničkou je Tomáš Vošvrda, s průměrem 2,69 inkasovaných branek na utkání a 90% úspěšnosti zákroků.

Litoměřice letos proti Benátkám nemají dobrou bilanci. Ze dvou utkání vytěžily pouze jeden bod za prohru v prodloužení. Do prvního utkání hraném na ledě Benátek lépe vstoupili domácí, ale Stadion do přestávky stihl srovnat. Po bezbrankové druhé třetině se v poslední části základní doby strhla honba za body a Benátky vteřinu před koncem srovnaly stav utkání na 3:3 a v následném prodloužení bonusový bod pro domácí zajistil Lukáš Král. Druhé utkání v Kalich Areně dopadlo pro litoměřické hokejisty také špatně. Soupeř šel v utkání rychlé do vedení zásluhou Jonáka. Druhou branku přidal v 11. minutě Špaček, poté co předvedl důraz na brankovišti. Domácí se těžce dostávali do útočného pásma přes vysunutou obranu Benátek. Hosté ještě přidali další dvě branky zásluhou Krále a Skořepy a odvezli si ze severu Čech tři vítězné body.

Stadion po neúspěšné sérii proher se v posledním utkání proti soupeři ze Šumperku vyšvihl a poslal Draky domu s pětigólovou nadílkou. Domácí šli do vedení hned v první minutě po tvrdé střele Kříže od modré čáry. Druhý zásah přidal Kafan a po něm se trefil Rubeš. Litoměřice vyhrály první třetinu s přehledem 3:0. Ve druhé části se soupeř snažil o zkorigování nepříznivého stavu, ale domácí hráli s velkou pohodou a soupeře k ničemu nepustili. Naopak Štůrala inkasoval počtvrté, Patrik Husák se prosadil od modré čáry. Poslední zásah měl na svědomí Kloz, v přesilové hře přesně vymetl horní růžek šumperské branky. Litoměřice nakonec v posledním domácím utkání před Vánoci vyhrály vysoko 5:0.

Sestava Benátek v minulém ligovém utkání:

Blažíček - Kolmann, Kajínek, Šimek, Moravec, Mrkvička, Jaroměřský, Vála - Klimt, Skořepa, Chlapík - Plodek, Špaček, Vlach - Krejčík, Kica, Král - Jonák, Jech, Maďar