2. 12. 2012 | Alexandr Stys

Opět netradičně v pondělí sehraje Stadion další utkání, do Kalich Areny přijede Písek

Opět tu máme netradiční pondělní kolo 1. hokejové ligy. Litoměřice se představí na domácím ledě proti poslednímu celku tabulky – IHC Písek. Stadion se propadl na jedenáctou pozici a bude chtít v domácím prostředí získat body proti papírově slabšímu celku. Utkání začíná v 18:00.

Písek letos nemá příliš dobrou sezónu, od začátku soutěže se tým pohybují v nejnižších patrech tabulky a po 27 zápasech si Jihočeši připsali pouze 20bodů. V minulém utkání proti Mostu se Písku podařilo urvat vítězství 4:2 po velice bojovném výkonů. „Diváci určitě ocenili nasazení a srdce, které do něj celé naše mužstvo dalo. Předtím jsme doma odehráli několik opravdu dobrých utkání, ale body jsme v nich nezískali. Tentokrát to o nějaké vyloženě atraktivní hře nebylo, ale nezlobíme, se, protože jsme zaslouženě dosáhli na důležité vítězství“ řekl bezprostředně po utkání trenér Jihočechů Jindřich Setíkovský. Zejména díky skvělé první třetině, kterou domácí vyhráli 2:0 si Písek připsal veledůležité body za výhru 4:2.

V utkání se Jihočeši museli obejít bez kladenských posil Kameše, Daleckého a Strnada. Právě tohle trio hráčů patří mezi tahouny týmů a pro utkání s Mostem to byla citelná ztráta. Nicméně domácí zabojovali a připsali si druhou výhru ve třech zápasech.

Litoměřice hrály těžké utkání na ledě Mladé Boleslavi. Ani napotřetí však hokejisté Stadionu nevyzráli na lídra soutěže. Domácí šli do vedení zásluhou nejproduktivnějšího muže týmu Tomáše Nouzy, poté se trefili Pabiška s Výborným a o vítězi bylo rozhodnuto. Jediný zásah Stadionu si připsal Rudovský, který snižoval na 1:3. Domácí stihli vstřelit ještě jednu branku a vyhráli 4:1. Pro Severočechy to byla tak čtvrtá porážka v řadě. V pondělí tak musí vynaložit veškeré síly proto, aby proti Písku zvítězili.

Na vzájemné zápasy v letošní sezóně vedou Litoměřice. V prvním utkání zvítězily nad Pískem 4:1 na domácím ledě. Druhé vzájemné utkání přineslo větší drama. Litoměřice pohodlně vyhráli druhou třetinu 2:0, ale domácí tým zápas nevzdal a třemi trefami otočil utkání ve svůj prospěch. Trefa Martinky však poslala oba týmy do prodloužení a následně k samostatným nájezdům. Bonusový bod za výhru 4:3 zařídil svojí druhou brankou v utkání Dominik Simon.

Sestava soupeře v minulém ligovém kole:

Halmoši - Makovský, Drtil, Semrád, Klement, Kužel, Petráček (21. Dvořák) – Kubeš, M. Heřman, Rod – Polodna, Vlček, Ferebauer – Petruška, Šperger, Sedláček – R. Heřman, Vaniš, Marek.