30. 11. 2012 | Alexandr Stys

Stadion se představí na ledě lídra soutěže, v sobotu čeká Kališníky zápas v Mladé Boleslavi

Máme za sebou polovinu prvoligové soutěže a sobotním utkáním Litoměřice začnou druhou část svých zápasů. Již potřetí se Severočeši utkají s favoritem celé soutěže Mladou Boleslavi. V předchozích dvou střetnutích se pokaždé z vítězství radoval Bruslařský klub. Utkání ve Ško-Energo Aréně začíná od 17:30.

Lídr soutěže se stále drží na první pozici

Boleslav po loňském sestupu z Extraligy usilovně bojuje o návrat mezi Českou hokejovou elitu. Již od prvních zápasů se tým drží na první pozici v tabulce s náskokem na dotírající olomoucké Kohouty a Ústecké Lvy. Po první polovině základní části si svěřenci trenéra Františka Výborného připsali 21 výher a pouze 5 porážek. Nejdelší vítězná šňůra Boleslavi trvala neuvěřitelných patnáct utkání. První porážku po 15 zápasech a celkově druhou v sezóně si Bruslařský klub připsal na ledě Dukly Jihlavy. Domácí s favoritem bojovali až do samostatných nájezdů bez branek. Vítězství pro Jihlavu zařídil Čachotský.

V kádru Středočechů najdeme nespočet zkušených hráčů. Mezi hlavní tahouny mužstva patří bezesporu David Výborný, který do Boleslavi přišel v loňské sezóně. Letos se k týmu připojilo i další zvučné jméno. Davida Vrbatu doplnil jeho bratr Radim, který výluku v NHL tráví v mateřském klubu. V dresu Boleslavi však prozatím odehrál jen dvě utkání.

Statistikám vévodí Tomáš Nouza, který si prozatím připsal 30kanadských bodů za 17 branek a 13 nahrávek. Za ním je Výborný s 24 body (8G+16A) a dvojíce Vrbata – Pabiška, oba nasbírali po 21 bodech. Brankářem číslo jedná v brance Boleslavi je Roman Will, který si drží úspěšnost zákroků přes 93%.

Vzájemné zápasy 2:0 pro Boleslav

Litoměřice se svým soupeřem sehrály letos už dva zápasy, ale v obou dvou prohrály. V prvním úvodním utkání celé soutěže Stadion dlouho trápil soupeře na jeho ledě a hrál s ním vyrovnanou partii. Obrana Boleslavi měla často problémy s rychlými výpady Kališníků. Nakonec však domácí zásluhou hattricku Pabišky dokázali zvítězit 6:3.

Ve druhém utkání, které se tentokrát hrálo v litoměřické Kalich Areně padlo méně branek, ale opět to byl vyrovnaný souboj. Šance se střídaly na obou stranách a jak domácí brankář Sedláček, tak i hostující Lakosil se proti střelcům překonávali. Litoměřičtí šli po Rudovského brance do vedení, ovšem před první přestávkou srovnal Pabiška. Ve třetí části rozhodl Josef Jindra střelou do horního růžku a domácí už se na odpověď nezmohli ani při závěrečné hře bez brankáře. Tři body si tak připsali opět Bruslaři.

Litoměřice se trápí a spadly až na devátou příčku

Po vydařeném vstupu do soutěže, kdy Stadion se pohyboval na předních příčkách tabulky přišlo strmé klesání. V utkání s Boleslavi mužstvo vinnou zranění přišlo o velice zkušeného a produktivního útočníka Jaroslava Haška, který po střetu u mantinelu musel na vyšetření ramene. Zranění vyřadilo jednoho z nejlepších mužů litoměřické sestavy na dlouhé čtyři měsíce. Na jeho místo do druhé útočné formace nastoupil Rubeš, který svojí roli plní více než důstojně.

Černou sérii pěti proher v řadě utnula až výhra proti silné Dukle Jihlava na domácím ledě. Domácím pomohl rychlý gól obránce Koláře v první minutě utkání a poté druhou trefu přidal Simon. Jihlava sice snížila na 2:1, ale Novák po souhře s Rubešem a Rudovským zařídil další branku Litoměřic a zároveň i výhru. Poté však Severočechy čekal nelehký los, v Třebíči svěřenci trenérů Vrzala a Tvrzníka prohráli 2:4. Další utkání se Slovanem Litoměřičtí sehráli velice dobře, ale díky špatnému vstupu do druhé třetiny prohráli 2:3. V Olomouci Stadion opět hrál vyrovnanou partii s domácími Kohouty. Branka v závěru druhé třetiny však rozhodla o výhře domácích, kteří nakonec v utkání převzali iniciativu a vyhráli vysoko 6:2.

Sestava soupeře z minulého utkání:

Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Kulich – Nouza, Koudelka, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Červený, Demel – Lenc, Loskot, Koudela