23. 11. 2012 | Michal Sabó

Blíží se další severočeské derby, do Kalich Areny míří ústecký Slovan

Pětadvacáté kolo první hokejové ligy je tu a s ním i dlouho očekávané severočeské derby. Litoměřičtí kališníci přivítají na svém ledě Ústecké Lvy. Stadion bude Slovanu oplácet porážku ze dvanáctého kola, kdy podlehl na ústeckém ledě 1:4. Souboj osmého s druhým bude zřejmě znovu sledovat vyprodaná Kalich Arena. Pokud se do ochozů nedostanete, bude pro vás přichystán tradiční online přenos. Zápas začíná v sobotu 24. listopadu v 17:00.

Ústečtí se tradičně drží v popředí prvoligového pelotonu, ovšem letos na rozdíl od minulých let ve druhé nejvyšší soutěži nevládnou. Ztráta na první Boleslav činí čtyři body, náskok na třetí Olomouc je pouze dvoubodový. Lvy v celé sezóně bodově táhne velezkušený Jaroslav Roubík, který s třiatřiceti body (15+18) kraluje týmové produktivitě. "V závěsu" se za ním drží Robin Kovář, který zatím nasbíral 21 bodů (13+8).

Litoměřičtí fanoušci důkladně znají zejména zadní řady Slovanu. Hned pět beků, jmenovitě Ondřej Smetana, Ondřej Holomek, Milan Vobořil, Vladimír Brož a Zbyněk Sklenička, oblékalo v minulosti dres s kalichem na prsou, první jmenovaný je dokonce litoměřickým odchovancem. Lvům se v posledních kolech podařilo zvítězit ve dvou penaltových rozstřelech. Havlíčkův Brod a Most porazili díky úspěšným nájezdům Poživila a Roubíka.

Stadion dokázal ukončit sérii porážek povedeným týmovým výkonem v domácím souboji s Duklou. V posledním kole na ledě Třebíče však Litoměřičtí podlehli. Tým z Vysočiny měl lepší začátek a Severočeši utrpěli další prohru, tentokrát 2:4. Přesto však kališníci nadále drží postupové pozice a v polovině sezóny je pro ně play-off stále více než reálné, což byl koneckonců jejich předsezónní cíl. Dokáží Litoměřičtí před zaplněnou Kalich Arenou zopakovat výkon z duelu s Jihlavou? Přijďte podpořit svůj tým v očekávaném derby. Pro ty, kteří se do ochozů nedostanou, bude opět připraven tradiční online přenos. Utkání začíná v sobotu 24.11. od 17:00.